Νεκροί 23.000 νεοσσοί, εγκαταλελειμμένοι στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης

Περίπου 23.000 νεογέννητα κοτόπουλα πέθαναν αφού εγκαταλείφθηκαν στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης Barajas στην Ισπανία.

Τα πουλιά, που ήταν μόλις λίγων ημερών, είχαν μείνει έξω σε χαρτόκουτα για τρεις ημέρες χωρίς φαγητό ή νερό, σύμφωνα με δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη από την Αστυνομία της Ισπανίας.

Υπήρχαν συνολικά 26.000 νεοσσοί. Όσα κατάφεραν να επιζήσουν υπέφεραν από υποθερμία καθώς προσπαθούσαν να επιβιώσουν τρώγοντας τα υπόλοιπα νεκρά κοτόπουλα γύρω τους, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι νεοσσοί μεταφέρθηκαν σε χαρτόκουτα, τα οποία όμως διαλύθηκαν από τη βροχή και έτσι ήταν ανέφικτη η μεταφορά τους, δήλωσαν οι αρχές. Έτσι, κατέληξαν να μείνουν σε εξωτερικό χώρο για τρεις ημέρες χωρίς φαγητό ή νερό.

«Η αποσύνθεση των νεκρών ζώων δημιούργησε μια έντονη μυρωδιά που έκανε τις συνθήκες διαβίωσης για τους επιζώντες νεοσσούς ακόμη χειρότερες» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Η αστυνομία, η οποία ενημερώθηκε το σαββατοκύριακο, επικοινώνησε με δύο οργανισμούς προστασίας ζώων - τον Salvando Peludos και τον Asociación para la Liberación y el Bienestar Animal (ALBA) - οι οποίοι έστειλαν προσωπικό για να σώσουν όσα παρέμεναν ζωντανά.

Ο Fernando Sanchez, πρόεδρος του Salvando Peludos, δήλωσε στο CNN ότι η κατάσταση που ανακάλυψαν στο αεροδρόμιο ήταν «αποκαρδιωτική». «Ελπίζω ότι δεν θα ξαναδώ κάτι παρόμοιο», είπε.

Η Καρολίνα Corral, πρόεδρος της ALBA, δήλωσε στο CNN ότι ήταν μια «τρομακτική» σκηνή και ήταν συναισθηματικά δύσκολο να ψάξει κάποιος ανάμεσα στα κουτιά για να βρει ζωντανούς νεοσσούς.

Οι δύο οργανισμοί ζήτησαν βοήθεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη διάσωση των νεοσσών. Περίπου 3.200 που κατάφεραν να επιβιώσουν διανεμήθηκαν σε νέα σπίτια.

Η αστυνομία είπε ότι η εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο επικοινώνησε με την εταιρεία που έστειλε τα κοτοπουλάκια. Εκείνη αρνήθηκε να αναλάβει την ευθύνη. Οι έρευνες συνεχίζονται και η αστυνομία είπε ότι οι υπεύθυνοι ενδέχεται να κατηγορηθούν για σκληρότητα και κακοποίηση ζώων.

Πηγή: Lifo.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση