Ξανά «στον αέρα» οι εργαζόμενοι στους ΦΔ Προστατευόμενων Περιοχών

του Νίκου Αβουκάτου

Συνεχίζεται η αβεβαιότητα για τους εργαζόμενους των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔΠΠ), σχετικά με το εργασιακό τους μέλλον.

Όπως είπε στη Greenagenda.gr ο πρόεδρος του πανελλαδικού συλλόγου εργαζομένων Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Μιχάλης Βάκκας, κατά τημ τελευταία συνάντηση των εργαζομένων με την ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την κατάρτιση σχεδίου νόμου του εθνικού συστήματος διοίκησης και διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών, τους διαμηνύθηκε:

  • Πρώτον ότι υπάρχει η πρόθεση του υπουργείου να προβούν σε σχέση εργασίας αόριστου χρόνου μέσω διαγωνισμού.
  • Δεύτερον ότι υπάρχει ένα πρόβλημα για το μεταβατικό διάστημα που θα προκύψει με τη λήξη των υφιστάμενων συμβάσεων στις 31 Δεκεμβρίου μέχρι την οριστικοποίηση του διαγωνισμού.

Τα βασικά ερωτήματα που προκύπτουν για τους εργαζόμενους στους ΦΔ είναι δύο: πόσο θα διαρκέσει αυτό το μεταβατικό στάδιο και εάν πρόκειται για διάστημα κατά το οποίο θα κλείσουν οι Φορείς.

Μέχρι σήμερα έχουν δοθεί δύο παρατάσεις, κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής, στις συμβάσεις των εργαζομένων. Όμως, η πρόσφατη αντίστοιχη περίπτωση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους στη Καθαριότητα, έχει προκαλέσει αναστάτωση στους εργαζόμενους των Φορέων.

«Για την επόμενη μέρα δεν φαίνεται να υπάρχει λύση. Μάλιστα, οι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, που συμμετέχουν στην ομάδα εργασίας, ζήτησαν από εμάς τους ίδιους να τη βρούμε», είπε ο κ. Βάκκας.

Επομένη προγραμματισμένη συνάντηση των εργαζομένων με την Ομάδα Εργασίας είναι στις 5 Σεπτεμβρίου. «Η λύση θα πρέπει να έχει προκύψει πολύ νωρίτερα», προειδοποίησε ο πρόεδρος των εργαζομένων.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση