Ξεκίνησε η αποτίμηση του μεγέθους του προβλήματος στη Διώρυγα Κορίνθου (vid)

Στο περιστατικό κατολίσθησης χωμάτων και βράχων αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ), σημειώνοντας πως ξεκίνησε ήδη η αποτίμηση του μεγέθους του προβλήματος.

Η εταιρεία θα ενημερώσει το κοινό για τον ακριβή προβλεπόμενο χρόνο αποκατάστασης της λειτουργίας της διώρυγας με νεότερη ανακοίνωση, μόλις ολοκληρωθεί η αυτοψία.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΑΕΔΙΚ:

«Σήμερα 26 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 16:00 εξαιτίας των ραγδαίων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών, σημειώθηκε αποκόλληση χωμάτινων όγκων από τα πρανή της διώρυγας στην πλευρά της Στερεάς Ελλάδος, με αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία της Διώρυγας. Το προσωπικό της Διώρυγας αντελήφθη αμέσως το φαινόμενο και διέκοψε την κυκλοφορία των πλοίων .

Τα συνεργεία μας προχωρούν ήδη σε αποτίμηση του μεγέθους του προβλήματος με βάση την ογκομέτρηση των χωμάτινων όγκων που μετακινήθηκαν, ενώ παράλληλα γίνεται και η απαραίτητη προετοιμασία για τις εργασίες αποκατάστασης.

Η εταιρεία θα ενημερώσει το κοινό για τον ακριβή προβλεπόμενο χρόνο αποκατάστασης της λειτουργίας της διώρυγας με νεότερη ανακοίνωση, μόλις ολοκληρωθεί η αυτοψία».

Πηγή βίντεο: Korinthos.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση