Ξεκινά η κομποστοποίηση οργανικών απορριμμάτων στην Καλαμάτα

Έφθασαν στον δήμο Καλαμάτας οι καφέ κάδοι, όπου θα εναποτίθενται οργανικά, προδιαλεγμένα, απορρίμματα, προκειμένου να συλλέγονται ευκολότερα και να οδηγούνται σε κομποστοποίηση.

«Αυτό είναι εξόχως σημαντικό διότι θα μειώσουμε το βάρος και τον όγκο των απορριμμάτων», επισήμανε, σύμφωνα με το Messinialive.gr, ο Δήμαρχος μιλώντας στους δημοσιογράφους, χθες Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου. Ο Παναγιώτης Νίκας ανέφερε ότι «μεγάλους κάδους θα εγκαταστήσουμε στα στρατόπεδα και στο Νοσοκομείο και στην Παραλία». Οι μικροί κάδοι θα διατεθούν σε καταστήματα,σχολεία, οικίες, κλπ.

Επίσης, ο Δήμος θα προμηθευθεί 30.000 βιοδιασπώμενες πλαστικές σακούλες, όπου θα τοποθετούνται τα οργανικά απορρίμματα. Αυτές οι σακούλες θα διατεθούν σε όσους μετάσχουν στο πρόγραμμα.

Η συλλογή των οργανικών απορριμμάτων θα γίνεται από ξεχωριστό απορριμματοφόρο.

Η ενέργεια αυτή θα συνδυασθεί με μεγάλη διαφημιστική εκστρατεία για την ενίσχυση της ανακύκλωσης, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

20.000 δένδρα θα φυτευθούν προσεχώς

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας αναφέρθηκε και στις φυτεύσεις “χιλιάδων δέντρων”, όπως είπε, στην Καλαμάτα, που ξεκινούν από την επόμενη εβδομάδα. Δέντρα που εξασφαλίστηκαν ακόμα και από τα Δασαρχεία της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως είχε πει σε παλιότερες δηλώσεις του ο Δήμαρχος.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς θα φυτευτούν 20.000 δέντρα κυρίως πεύκα, εκατέρωθεν του Νέδοντα, αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης, όπου έχει διαπιστωθεί έλλειψη πρασίνου.

Επίσης, στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ήρθε και το θέμα της δωρεάς 250 πεύκων (από 1,20 έως 1,50) και μιας αιωνόβιας ελιάς από τα φυτώρια Καλαμάτας της Ειρήνης Νίκου Χειλά.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στην επίσκεψη κλιμακίου της WWF στην Καλαμάτα για εκδήλωση υγιεινής διατροφής, ενώ επισήμανε ότι το WWF έχει βραβεύσει την Καλαμάτα με πανελλαδικό βραβείο πράσινης πόλης.

Αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων που κατ’ εκτίμησή του πρόκειται να ξεκινήσει σε 7 μήνες περίπου, ενώ ως προς το κομμάτι της προσωρινής διαχείρισης από την “Ηλέκτωρ”, δήλωσε ότι αδυνατεί να ξεκινήσει τις εργασίες της λόγω “εργασιακών προβλημάτων” που έχουν οι εργαζόμενοι της άλλης εταιρείας, που διαχειριζόταν μέχρι πρότινος τα σκουπίδια στη Μαραθόλακκα, οι οποίοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση