Οικολόγοι Πράσινοι:H θέρμανση δε μπορεί να αποτελεί προνόμιο των λίγων

Το περιστατικό με τους νεαρούς φοιτητές που έχασαν τη ζωή τους στη Λάρισα προσπαθώντας να ζεσταθούν με αυτοσχέδιο τρόπο αποδεικνύει ότι η ενεργειακή φτώχεια έχει λάβει πλέον τραγικές διαστάσεις στη χώρα μας. Και, δυστυχώς, δεν είναι το πρώτο ανάλογο περιστατικό.

Ο συνδυασμός της μείωσης των εισοδημάτων με την αύξηση του κόστους θέρμανσης, τα ενεργοβόρα κτήρια και η παντελής έλλειψη πρόνοιας από πλευράς της πολιτείας να παρέχει έστω και στοιχειώδη ενημέρωση για ασφαλείς τρόπους θέρμανσης στον απροετοίμαστο πληθυσμό έχουν προκαλέσει μέχρι στιγμής μερικά θανατηφόρα ατυχήματα, προβλήματα από την αιθαλομίχλη στα μεγάλα αστικά κέντρα, σοβαρές επιπτώσεις στα δασικά οικοσυστήματα από τις λαθραίες υλοτομίες και έντονο προβληματισμό στην κοινωνία που αντιλαμβάνεται ότι τέτοιος χειμώνας δεν θα είναι μόνο ο φετινός.

Η πολυετής έλλειψη λειτουργικών μέτρων και κινήτρων για την ενεργειακή θωράκιση των κτηρίων αποβαίνει μοιραία τώρα που η χώρα διανύει μια τόσο πολυδιάστατη κρίση. Η θέρμανση δεν μπορεί να αποτελεί προνόμιο των λίγων.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν την εγρήγορση της πολιτείας απέναντι στο φαινόμενο της ενεργειακής φτώχειας, που μπορεί να ανακουφίσει εν μέρει και τα οικονομικά ασθενέστερα νοικοκυριά.

-Να πάψει αμέσως η γραφειοκρατία και η άρνηση ρευστότητας από τις τράπεζες ώστε να προχωρήσει η απορρόφηση των ευρωπαϊκώ

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!