Οι Βιεννέζοι επενδύουν στον ήλιο

Δύο   αντιδήμαρχοι της Βιέννης  , η  Ρενάτε  Μπράουνερ  και η ελληνικής καταγωγής   Μαρία Βασιλάκου, παρουσίασαν  το πρώτο  «ηλιακό» εργοστάσιο  παραγωγής ενέργειας από   πολίτες.  Από  την λειτουργία του   θα προμηθευτούν  με ηλιακή ενέργεια 200 ​​  νοικοκυριά της αυστριακής πόλης   αρχής γενομένης  τον Μάιο του 2012.

Κάθε πολίτης της  Βιέννης  μπορεί να αποκτήσει μετοχές στη  νέα μονάδα φωτοβολταϊκής  ισχύος,
χρησιμότητας της  Wien Energie. Αυτοί  οι τύποι   ( τα πάνελς), μπορούν να μισθωθούν πίσω
στη  Wien Energie.  Οι επενδυτές μπορούν να αναμένουν απόδοση του  3,1%.

Μετοχές  από € 475

Ο  νέος σταθμός ηλιακής ενέργειας επιτρέπει στους βιεννέζους  που δεν έχουν κατάλληλες επιφάνειες (π.χ. στέγες) για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων να συμβάλουν στην προστασία του κλίματος μέσω επενδύσεων σε καθαρή ηλεκτρική ενέργεια  και σε λογικό κόστος. Οι πολίτες μπορούν να  συμμετέχουν με μόλις € 475 (η  μισή τιμή  ενός ηλιακού πάνελ) και να  αναμένουν μια ετήσια  απόδοση της επένδυσης του 3,1 %.

Το μέγιστο που μπορεί να  αποκτήσει ο καθενας   είναι δέκα πάνελ. Αυτό το όριο επιλέχθηκε,
πρώτα απ 'όλα  για  να αποφευχθεί η συνολική διαθέσιμη επιφάνεια  που θα έχει αγοραστεί από ένα πρόσωπο και, δεύτερον, επειδή το μέσο νοικοκυριό  Βιέννης απαιτεί δέκα πάνελ για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της.

" Η    Αντιδήμαρχος  και εκτελεστικός  σύμβουλος της πόλης για  τις οικονομικές υποθέσεις  Ρενατε   Μπράουνερ τόνισε ότι η  ηλιακή   εκστρατεία της Βιέννης ήταν«γεμάτη ενέργεια». Τα περιβαλλοντικά ζητήματα της οικονομικής και οικολογικής σημασίας, αποτελούν κρίσιμο παράγοντα για τον προγραμματισμό της Βιέννης.  Αντιπροσωπεύουν επίσης ένα σημαντικό στοιχείο της προσφοράς με υπηρεσίες κοινής ωφέλειας που απαιτεί δημόσιο έλεγχο. Η  ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού πρέπει να είναι εγγυημένη. Αυτό είναι επίσης κρίσιμο  για τη Βιέννη ως τόπο εγκατάστασης επιχειρήσεων. "

Επιπλέον  η   Μπράουνερ, τόνισε ότι η νέα ηλιακή μονάδα  παραγωγής ενέργειας, η οποία θα αρχίσει να λειτουργεί τον Μάιο του 2012,  αποδεικνύει την καινοτόμο δύναμη της πόλης. Οι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν  ενεργά στην προστασία του κλίματος. Η πρώτη ηλιακή μονάδα παραγωγής ενέργειας,
που βρίσκεται στην 22η συνοικία της Βιέννης, θα καλύπτει επιφάνεια περίπου  8.000 τετραγωνικών μέτρων. Άλλες τρεις  φωτοβολταικές μονάδες    θα  ακολουθήσουν  κατά τη διάρκεια του  τρέχοντος έτους, παρέχοντας  ηλεκτρική  ενέργεια σε 800 νοικοκυριά.

Από  την πλευρά της η ελληνικής  καταγωγής   αντιδήμαρχος Μαρία Βασιλάκου εξέφρασε την ικανοποίησή της για το μεγάλο  ενδιαφέρον των πολιτών σε αυτό το  έργο. «Πριν την  έναρξη του έργου 1.500 άνθρωποι είχαν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους μέσω του Διαδικτύου.  "Είναι σημαντικό ότι θα γίνουμε  πιο ανεξάρτητοι, μέσω των  ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ελεύθεροι  από πυρηνική ενέργεια».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!