Ολοκληρώθηκε η περιβαλλοντική εκστρατεία της HELMEPA στη Χαλκίδα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές δράσεις της HELMEPA στη Χαλκίδα, η οποία αποτέλεσε το δωδέκατο και τελευταίο σταθμό ενός προγράμματος-Εκστρατεία που η Ένωση υλοποίησε με την υποστήριξη του Βρετανικού κοινωφελούς ιδρύματος Lloyd's Register Foundation (the Foundation) σε 12 πόλεις της Ελλάδας στην τελευταία τριετία.H έκθεση για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες του προγράμματος φιλοξενήθηκε για 8 ημέρες στο κτιριακό συγκρότημα του Δήμου Χαλκιδέων στην παραλία «Αστέρια». Περισσότεροι από 750 μαθητές και 77 εκπαιδευτικοί από Δημοτικά Σχολεία της Χαλκίδας, του Αγ. Νικολάου, της Αρτάκης, της Νέας Λάμψακου, των Ροβιών και των Φύλλων Εύβοιας μεταφέρθηκαν με δαπάνες του προγράμματος.

Ακόμη, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Καθαρισμού, την Παρασκευή 9 Μαΐου, μαθητές και εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αρτάκης καθάρισαν εθελοντικά την παραλία «Αστέρια», κατέγραψαν τα απορρίμματα σε ειδικά δελτία και είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν πως το μεγαλύτερο ποσοστό προέρχονταν από δραστηριότητες αναψυχής των επισκεπτών της παραλίας.Όπως σε κάθε πόλη-σταθμό της Εκστρατείας, πραγματοποιήθηκε και στην περιοχή της Χαλκίδας έρευνα για το επίπεδο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των μαθητών που επισκέφτηκαν την έκθεση. Τα συμπεράσματα της έρευνας και στις 12 πόλεις που το πρόγραμμα επισκέφθηκε μαζί με και άλλα αποτελέσματα θα δημοσιεύσει η HELMEPA στις αρχές του προσεχούς Ιουλίου.

Η HELMEPA ευχαριστεί το Δήμο Χαλκιδέων για τη φιλοξενία της Έκθεσης και την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας κα Θ. Καλαμπαλίκη για τον προγραμματισμό των επισκέψεων στην Έκθεση και την υποστήριξή της στη διοργάνωση της Ημερίδας για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς τους για τη θερμή τους ανταπόκριση στην πρόσκληση να πάρουν μέρος σε μια γενική προσπάθεια για ένα καλύτερο περιβάλλον.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!