Ο Άνεμος των Μαγισσών: Το καιρικό φαινόμενο που αυξάνει εγκληματικότητα και τάσεις αυτοκτονίας

Κάτοικοι της Γενεύης έχουν παραπονεθεί για τον αέρα της περιοχής στον οποίο αποδίδουν ότι για μερικές ημέρες του χρόνου βιώνουν συμπτώματα όπως ημικρανίες, αϋπνίες, κατάθλιψη, δυσκαμψίες και μυαλγίες.

Παράλληλα, κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή των Άλπεων, όπως στη νότια Γερμανία, έχουν επίσης παρατηρήσει αλλόκοτα φαινόμενα ή ασυνήθιστες συμπεριφορές που τα συνδέουν με τον αέρα: έντονους οικογενειακούς καβγάδες, τροχαία και αεροπορικά δυστυχήματα, φόνους και αυτοκτονίες.

Τα περιστατικά αυτά παρουσιάζουν έντονη αύξηση σε περιοχές γύρω από τις Άλπεις τις πρώτες ημέρες της άνοιξης και του φθινοπώρου. Εκείνη την περίοδο παρατηρείται κάθοδος ισχυρών ανέμων από τα βουνά προς τις πεδιάδες.

Witches’-winds

Αλλά τι σχέση έχει ο αέρας με τα δυσάρεστα γεγονότα που περιγράφουν οι κάτοικοι;

Σύμφωνα με μελέτες, οι άνεμοι αυτοί διαταράσσουν το ηλεκτροστατικό φορτίο της ατμόσφαιρας. Κατά τη διάρκεια των ανέμων, μάζες αερίων τρίβονται επάνω στις πλαγιές των βουνών και παράγουν θετικά ιόντα.

Τα θετικά ιόντα είναι βλαβερά για τον ανθρώπινο οργανισμό και βρίσκονται κυρίως σε κλειστούς χώρους και σε πόλεις. Όταν οι άνεμοι που μεταφέρουν θετικά ιόντα φτάνουν στις πόλεις, ο οργανισμός των ανθρώπων αντιδρά ανάλογα και εμφανίζει συμπτώματα.

Έχει παρατηρηθεί πως τα ποσοστά εγκληματικότητας ανεβαίνουν. Άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας με συχνότερη την αϋπνία. Οι οδηγοί γίνονται ιδιαίτερα οξύθυμοι με αποτέλεσμα να σημειώνονται περισσότερα τροχαία.

«Το να πάω μία βόλτα με το ποδήλατό μου σημαίνει πως ψάχνω για μπελάδες», αναφέρει ένας κάτοικος. Εκείνη την περίοδο, χειρουργοί αναβάλουν επεμβάσεις ενώ οι δικαστές είναι πιο επιεικείς γνωρίζοντας πως το εγκλήματα πιθανότατα να οφείλονται στην επίδραση του αέρα. Οι ντόπιοι φαίνεται να γνωρίζουν αυτό το φαινόμενο εδώ και αρκετά χρόνια.

Το έχουν ονομάσει witches' wind (ο άνεμος των μαγισσών) λόγω της αρνητικής του επίδρασης στους ανθρώπους. Στην Γερμανία τον έχουν ονομάσει Φόεν.

Το εντυπωσιακό είναι πως τέτοιοι αέρηδες δεν εμφανίζονται μόνο στην περιοχή πέριξ των Άλπεων αλλά σε όλον τον κόσμο και έχουν αποκτήσει μυθικές φήμες.

Στην Καλιφόρνια της Αμερικής οι άνεμοι αυτοί είναι γνωστοί ως Σάντα Άννα και ταξιδεύουν μέχρι το Μεξικό. Οι Ινδιάνοι τους αποκαλούσαν «πικρούς ανέμους»’.

Στον Καναδά ο ανάλογος αέρας είναι γνωστός ως Τσινούκ, στο Ισραήλ ως Σαράβ ενώ οι Άραβες τον αποκαλούν Χαμσίν.

Αντιθέτως τα αρνητικά ιόντα είναι ωφέλιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό και βρίσκονται σε ανοιχτούς χώρους, θάλασσες, δάση, λιβάδια και βουνά.

*Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από το βιβλίο Applied Kinesiology του David S. Walther.

Πηγή άρθρου: mixanitouxronou.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση