Περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ σε έργα πρασίνου στη Θεσσαλονίκη

Έργα πρασίνου που ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ και θα "μεταμορφώσουν" τις γειτονιές οκτώ δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης προωθεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Πράσινα δώματα, κάθετοι κήποι, διαδρομές για την αναψυχή των πολιτών, αναβάθμιση των χώρων πρασίνου περιλαμβάνονται μεταξύ των παρεμβάσεων για τους δήμους Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Δέλτα, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Κορδελιού – Ευόσμου, Νεάπολης – Συκεών, Παύλου Μελά και Πυλαίας – Χορτιάτη και εντάσσονται στο πρόγραμμα της "Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ)".

Ειδικότερα για τον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης στη σημερινή της συνεδρίαση, ενέκρινε και επιπλέον παρεμβάσεις βιώσιμης κινητικότητας και προώθησης της ηλεκτροκίνησης ύψους 325.000 ευρώ.

Η Μητροπολιτική Επιτροπή ενέκρινε επίσης την έκδοση δύο προσκλήσεων για τα έργα που θα βγουν στον "αέρα" έως τα τέλη Φεβρουαρίου ενώ μέχρι τον Ιούνιο οι δήμοι θα έχουν προθεσμία να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τα έργα που θα εντάξουν στο πρόγραμμα προς χρηματοδότηση.

"Η πόλη μας έχει πολύ χαμηλό δείκτη πρασίνου και ελπίζουμε ότι ο πολίτης σύντομα θα δει αυτό να αλλάζει μέσα από τα έργα πρασίνου" είπε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, στη διάρκεια της συνεδρίασης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση