Πάνω από 2.000 δρομείς στον «αγώνα δρόμου για τα πρώην στρατόπεδα»

O συννεφιασμένος καιρός δεν πτόησε τους Θεσσαλονικείς  και κυρίως τους κατοίκους της Δυτικής πλευράς της πόλης να συμμετάσχουν στον «Αγώνα Δρόμου για τα πρώην Στρατόπεδα» που συνδιοργάνωσαν  οι Δήμοι Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Παύλου Μελά και ο Α.Σ. Ολυμπιακή Δομή. Ανάμεσα στους χορηγούς επικοινωνίας είναι η GREENAGENDA.GR

Σημαντική  ήταν η συμβολή εθελοντών αλλά και μελών της Πολιτικής Προστασίας για την διασφάλιση του αγώνα.

Οι δυο δήμαρχοι  Λάζαρος Κυρίζογλου, Πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης και ο Δημήτρης Δεμουρτζίδης, Δήμαρχος Παύλου Μελά απευθυνόμενοι  στη κυβέρνηση  ζήτησαν να αποδοθούν  τα πρώην στρατόπεδα  στην τοπική κοινωνία  ενώ ευχαρίστησαν  όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της  διοργάνωσης.

 

αφωνας δρομου 2

Σύμφωνα με τους διοργανωτές,  η συμμετοχή  του κόσμου κρίνεται  ικανοποιητική. Περισσότερα από 2.000 άτομα,  μικροί και μεγάλοι, πολλές οικογένειες και  αθλητές συλλόγων έλαβαν μέρος στους αγώνες δρόμου.  Η διαδρομή 10 χλμ  ένωσε τα πρώην στρατόπεδα Μεγάλου Αλεξάνδρου, Παύλου Μελά και Καρατάσιου. Οι αγώνες 5χλμ, 2χλμ και δυναμικού βαδίσματος 2 χλμ θα έχουν όπως και πέρυσι αφετηρία και τερματισμό αυτά του Παύλου Μελά και του Καρατάσιου.

Στόχος των διοργανωτών, πέρα από το αδιαμφισβήτητο μήνυμα της υγείας και του αθλητισμού, ήταν η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών για την απόδοση και αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων ως κοινόχρηστους, ελεύθερους χώρους πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής.

 

αγωνας δρομου 1

Αρκετοί ήταν  οι δρομείς που συμμετείχαν για δεύτερη φορά.  Το Μάιο του 2015 εκατοντάδες κάτοικοι και επισκέπτες έτρεξαν με αφετηρία και τερματισμό τα δύο πρώην στρατόπεδα Παύλου Μελά και Καρατάσιου και έστειλαν το μήνυμα για απόδοση και αξιοποίησή τους για τους πολίτες.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση