Περισσότερο πράσινο στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Πρωτοβουλία για την αντικατάσταση τμήματος των υπαρχόντων δέντρων εντός του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης ανέλαβε η ΔΕΘ-Helexpο, στοχεύοντας στην ενίσχυση του πρασίνου στις εγκαταστάσεις της, καθώς τα δέντρα θα αυξηθούν σε ποσοστό 20%.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ανανέωση της δενδροφύτευσης θα πραγματοποιηθεί αρχικά με την απομάκρυνση ηλικιωμένων και άρρωστων δέντρων και στη συνέχεια με την τοποθέτηση νέων ριζωμένων φυτών, σε συνεργασία με δασολόγους και γεωπόνους.

Έτσι θα αντιμετωπιστούν και λειτουργικά προβλήματα, καθώς υφίστανται δέντρα που δεν μπόρεσαν να επανέλθουν μετά τους περσινούς παγετούς, ενώ κάποια άλλα διαθέτουν επιφανειακό ριζικό σύστημα και υπάρχει κίνδυνος πτώσης τους από ανέμους.

Η κοπή των προβληματικών δέντρων και η απομάκρυνση τους θα υλοποιηθεί με εξειδικευμένα συνεργεία και τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας και τους ισχύοντες νόμους (κατόπιν αδείας από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και ειδικότερα από την Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης για την εκτέλεση εργασιών μικρής κλίμακας).

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση