Πράσινες δράσεις από τον ΦΔ Παμβώτιδας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Σε σειρά εκδηλώσεων με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2017, που εορτάστηκε στις 5 Ιουνίου, συμμετέχει ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας - Φ.Δ.Λ.Π. σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Υ.Α. Ιωαννίνων, την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης - ΕΨΕΠ και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πραμάντων.

Αναλυτικότερα:

  • Την Πέμπτη 8 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Υ.Α.Ι. δραστηριότητες για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νησί Ιωαννίνων. Θα συμμετέχουν περίπου 150 μαθητές που θα ακολουθήσουν σειρά δραστηριοτήτων. Ο Φ.Δ.Λ.Π. θα συμμετέχει με περιβαλλοντική ερμηνεία στο Κέντρο Πληροφόρησης Λίμνης Παμβώτιδας και Παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπιο.
  • Την Παρασκευή 9 Ιουνίου ο Φ.Δ.Λ.Π. θα συμμετέχει με εισήγηση στην ημερίδα "Φυσικά Μονοπάτια Υγείας" που διοργανώνει η ΕΨΕΠ. Κεντρικό θέμα την ανάδειξη της αξίας και του  θετικού ρόλου του Περιβάλλοντος στην πρόληψη και αποκατάσταση προβλημάτων ανθρώπινης υγείας.
  • Το Σάββατο 10 Ιουνίου ο Φ.Δ.Λ.Π. θα συμμετέχει με εισήγηση στο σεμινάριο-εργαστήριο εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. που διοργανώνει το Κέντρο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Πραμάντων με τίτλο: «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη σε Προστατευόμενες Περιοχές».
Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση