Πράσινος ιστός 3 χιλιομέτρων διαπερνά Κορδελιό και Εύοσμο (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Ένας σημαντικός πνεύμονας πρασίνου για τον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης, που όταν ολοκληρωθεί θα αποτελέσει ένα ιδανικό σημείο περιπάτου, έχει σχεδιαστεί στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου.

Η «πράσινη» περιοχή εκτείνεται κατά μήκος της Οδού Αντώνη Τρίτση, από την Οδό Ιθάκης έως την Οδό Μουσών. Διασχίζοντας όλη την Οδό Μουσών με ένα σύστημα ποδηλατοδρόμων, θα καταλήγει στην Οδό Παπάγου της δημοτικής ενότητας Κορδελιού. Η απόσταση αυτή είναι περίπου 3 χιλιόμετρα.

pra5 (840 x 672)

pra1 (840 x 473)

Η Οδός Αντ. Τρίτση από το 2002 μετατράπηκε σταδιακά σε έναν μεγάλο χώρο πρασίνου που προσφέρονταν για περίπατο. Δυστυχώς, όμως, εδώ και λίγα χρόνια, έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο λόγω της διαπλάτυνσης της περιφερειακής Οδού. «Μετά την ολοκλήρωση των έργων είμαστε έτοιμοι να αποκαταστήσουμε όλες τις ζημιές και να παραδώσουμε έναν ανανεωμένο χώρο πρασίνου στους δημότες μας», είπε στη Greenagenda.gr o Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Τσακαλίδης.

pra3 (840 x 473)

Η ανάπλαση θα συνεχιστεί σε όλο το μήκος της Οδού Μουσών (από την οδό Μαιάνδρου έως την οδό Παπάγου), με φύτευση δένδρων και σπορά χλοοτάπητα. Κατά μήκος της διαδρομής αυτής, οι δημότες έχουν την δυνατότητα να ωφεληθούν από υπαίθρια γυμναστήρια, χώρους ενοικίασης ποδηλάτων καθώς και μία πίστα ΒΜΧ.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλίδη, οι εργασίες ανάπλασης του χώρου θα ξεκινήσουν μετά το δεύτερο δεκαπενθήμερο  του Μαΐου ώστε να ολοκληρωθεί η περιπατητική διαδρομή.

pra2 (840 x 473)

Παράλληλα θα αρχίσει η δενδροφύτευση της οδού Αναγεννήσεως (από την οδό Μαιάνδρου έως την οδό Μακρυγιάννη). Το σύνολο των δένδρων που θα φυτευτούν υπολογίζεται περίπου στα 700.

Στόχος είναι να κατασκευαστούν και δύο χώροι πρασίνου άνωθεν της Περιφερειακής, επί της οδού Πολυκράτους και την οδό 19ης Μάϊου στον Εύοσμο.

Ακόμη, στο Κορδελιό έχει προγραμματιστεί η ανάπλαση την παιδικής χαράς στην Οδό Κ. Καραμανλή καθώς και διαμόρφωση χώρου πρασίνου στην Οδό Φλέμινγκ.

Τέλος, αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα η ανακατασκευή της παιδικής χαράς στην οδό Πλάτωνος στη Δημοτική Ενότητα Ευόσμου.

pra6 (840 x 473)

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

1 comment

  1. Πανος 6 Απριλίου, 2017 at 12:23 Απάντηση

    Ενημερωστε τον Δημο Ευοσμου να αλλάξει τις καμμένες λάμπες στα καινούρια φωτιστικα που έχει βάλει επι της Αντώνη Τρίτση και ειδικότερα απο το ύψος της στάσης του ΟΑΣΘ στα Goodys και μετά με κατεύθυνση προς την Μαιάνδρου, αφου ττις βραδυνές ώρες είναι ιδιαίτερα σκοτεινά!

Αφήστε μια απάντηση