«Πρασινίζουν» ακόμη περισσότερο Coca-Cola Τρία Έψιλον και ION

του Δημήτρη Διαμαντίδη

Σε ανανέωση, εμπλουτισμό και προσαρμογή της περιβαλλοντικής στρατηγικής τους μεταξύ άλλων και στα πρότυπα της κυκλικής οικονομίας, προχωρούν μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες είναι και έντονα εξωστρεφείς, κάτι που σημαίνει πως οι «πράσινες» πολιτικές τους απαιτείται να εναρμονίζονται και με τις σχετικές προδιαγραφές σε διεθνές επίπεδο.

Ειδικότερα, η Coca-Cola Τρία Έψιλον με στόχο να γίνει μία Total Beverage Company, εστιάζει μεταξύ άλλων στο περιβάλλον και στοχεύει στα εξής:

  • Στη διαφύλαξη των υδάτινων πόρων: Έχοντας αναλάβει παγκόσμια δέσμευση να επιστρέψει στη φύση και στις τοπικές κοινότητες το 100% του νερού που χρειάζεται για την παραγωγή των προϊόντων της, μέχρι το 2020, έχει ήδη ξεπεράσει τον στόχο της, 4 χρόνια νωρίτερα, επιστρέφοντας το 115%. Στην Ελλάδα, υλοποιεί, με επιτυχία, εδώ και πολλά χρόνια, το πρόγραμμα «Αποστολή Νερό», που έχει συμβάλει στη μείωση του φαινομένου της λειψυδρίας, σε 32 ελληνικά νησιά.
  • Στο όραμα για έναν πλανήτη χωρίς απορρίμματα: Η παγκόσμια δέσμευση της Coca-Cola είναι, για κάθε συσκευασία που προωθεί στην αγορά, να συλλέγει και να ανακυκλώνει άλλη μία, μέχρι το 2030. Επιπρόσθετα, στοχεύει, οι συσκευασίες των προϊόντων της να προέρχονται κατά μέσο όρο, από 50% ανακυκλωμένη ύλη, ενώ επενδύει στην ενίσχυση των υποδομών, στις τοπικές κοινωνίες, ώστε η ανακύκλωση να είναι προσβάσιμη σε όλους.

Την ίδια στιγμή, η σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ παρουσίασε το πλήρες σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης, που διαθέτει και εντάσσεται στη συνολική στρατηγική της για την Εταιρική Υπευθυνότητα.

Το σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης εφαρμόζεται και πιστοποιείται κατά το πρότυπο ISO 14001, εδώ και 12 χρόνια. Αφορά στη διαχείριση αποβλήτων, εκπομπών ρύπων και στην ανάπτυξη στρατηγικών μείωσης κατανάλωσης φυσικών πόρων με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Η εταιρεία κατέγραψε σημαντική βελτίωση σε πολλαπλούς τομείς στο διάστημα 2009 με 2017, όπως 40% μείωση ηλεκτρικής ενέργειας, 50% μείωση φυσικού αερίου, δραστική μείωση αποβλήτων που καταλήγουν σε ΧΥΤΑ και 55% μείωση κατανάλωσης νερού.

Η επίτευξη των στόχων που θέτει η εταιρεία είναι αποτέλεσμα των διαφόρων συστημάτων διαχείρισης που εφαρμόζονται με συνέπεια και αποτελούν έναν πολύ βασικό πυλώνα της Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΙΟΝ που σχετίζεται με το φυσικό περιβάλλον, διασφαλίζοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρείας.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, η ΙΟΝ θα επεκτείνει ακόμα περισσότερο το πρόγραμμα περιβαλλοντικής υπευθυνότητας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση