Πρόγραμμα του Ταμείου Παρακαταθηκών για εξοικονόμηση ενέργειας στους δήμους

Τη δυνατότητα να κάνουν σημαντική οικονομία στο ρεύμα και την εξοικονόμηση ενέργειας θα έχουν οι δήμοι της χώρας, με τη βοήθεια προγράμματος που έχει επεξεργαστεί το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Όπως μεταδίδει το Νewsit.gr, ο Πρόεδρος του Ταμείου Κώστας Βαρλαμίτης έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με τους ενδιαφερόμενους δημάρχους και τους προτείνει να εξοικονομήσουν πολλά χρήματα από το δημοτικό φωτισμό των δημόσιων χώρων, ο οποίος κατά μέσο όρο αντιπροσωπεύει το 38% των δαπανών για ρεύμα των δήμων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την αντικατάσταση των σημερινών λαμπτήρων φωτισμού με λαμπτήρες Led, πράγμα που θα οδηγήσει σε μείωση από 80% ως και 90% των δαπανών του φωτισμού των εξωτερικών χώρων των δήμων.

Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων έχει επεξεργαστεί ολοκληρωμένα σχέδια, απαλλάσσοντας τους δήμους από οποιαδήποτε άλλη ενέργεια πέρα από τη συμφωνία με το Ταμείο, το οποίο θα χρηματοδοτεί την επένδυση.

Οι δήμοι όχι μόνο δεν πρόκειται να επιβαρυνθούν, αλλά σε 3-4 χρόνια θα αποπληρώνουν το δάνειο και στη συνέχεια θα καρπώνονται όλο το όφελος της εξοικονόμησης ενέργειας.

Σε επόμενο στάδιο οι δήμοι χάρη στη ψηφιοποίηση του δικτύου θα μπορούν να ρυθμίζουν και άλλες λειτουργίες με εύκολο και οικονομικό τρόπο.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση