Σε διαβούλευση η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για Natura σε Εύβοια και τμήμα της Στ. Ελλάδας

Τέθηκε σε διαβούλευση τη Δευτέρα η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΕΠΜ) που αφορά στις προστατευόμενες περιοχές «Natura 2000» στην Εύβοια και σε τμήμα της Στερεάς Ελλάδας.

Διαβάστε ακόμη - Σε διαβούλευση τρεις ακόμα Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες για τις Νatura σε Θεσσαλία, Ανατολική Μακεδονία-Θράκη

Ειδικότερα πρόκειται για την περιοχή:

  • ΕΠΜ 6α: Περιοχές Natura 2000 των Περιφερειακών Ενοτήτων Βοιωτίας (μέρους) και Εύβοιας

Η δημόσια διαβούλευση για την ΕΠΜ, η οποία διενεργείται από τους μελετητές των ΕΠΜ, φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας https://ypen.gov.gr/diavouleusi και θα διαρκέσει έως και τις 10 Νοεμβρίου 2022. Θα ακολουθήσει η εκπόνηση Σχεδίων Διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών με τα αντίστοιχα Προεδρικά Διατάγματα.

Η διαβούλευση για τις τρεις πρώτες περιοχές στην Κρήτη, τον Έβρο και την Πελοπόννησο έχει ήδη ολοκληρωθεί, ενώ για τις τρεις επόμενες, ήτοι τη Θεσσαλία (2 μελέτες) και την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Η συμμετοχή και τα σχόλιά σας είναι σημαντικά για το εγχείρημα της Δημόσιας Διαβούλευσης», προτρέπει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση