Σοκάρουν οι δημοσιεύσεις στο facebook για τη μεταχείριση άγριων ζώων

Σοκ  προκαλούν οι καταγγελίες   για αναρτήσεις  στο   facebook δημοσιεύσεων  που αφορούν   τη θανάτωση άγριων   ζώων.

 

 

Σε γκουπ  φίλων υπάρχει  φωτογραφία που απεικονίζει νεκρό θηλυκό λύκο
και στα σχόλια που ακολουθούν μεταξύ άλλων αναφέρεται από το χρήστη ότι "τη σκοτώσαμε το καλοκαίρι". Σύμφωνα με  αγγελία ζητείται θηλυκή λύκαινα για ζευγάρωμα, ενώ όπως προκύπτει από την αγγελία ο χρήστης που τη δημοσίευε είναι κάτοχος λύκου κατά παράβαση της ελληνικής νομοθεσίας. Οι αναρτήσεις αυτές  έχουν προκαλέσει  την άμεση
κινητοποίηση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.

Σε ανακοίνωση  της  περιβαλλοντικής  οργάνωσης   αναφέρεται ότι  τον τελευταίο καιρό, έχουν πληθύνει οι καταγγελίες για νεκρά ή κακοποιημένα άγρια ζώα στο Facebook. Και δεν πρόκειται για εικονική πραγματικότητα, αλλά για πραγματικούς θανάτους που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα και προβάλλονται σαν κατορθώματα και εμπειρίες που αξίζει να μοιράζεσαι!
«Με απόλυτη συναίσθηση τους χρέους μας προς τα ίδια τα ζώα, τους ευαισθητοποιημένους πολίτες και τα παιδιά, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ κατήγγειλε για άλλη μια φορά περιστατικά παράνομης θανάτωσης ζώων στη
Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και επιφυλάσσεται να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια» επεσήμανε η υπεύθυνη επικοινωνίας του Αρκτούρου Βάσω Πετρίδου.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στα 20 χρόνια λειτουργίας του δέχεται καθημερινά καταγγελίες για κακοποιήσεις και θανατώσεις άγριων ζώων. Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ σπεύδει για να δώσει πρώτες βοήθειες και να σώσει το τραυματισμένο ζώο αλλά συχνά μαζεύει νεκρά ζώα από τροχαία, δηλητήρια, πυροβολισμούς. «Κατευθύνουμε όμως τους καταγγέλλοντες στις αρμόδιες αρχές ή υποδεικνύουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την πάταξη των εγκλημάτων, όταν βέβαια υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία» τόνισε η  κ. Πετρίδου.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!