Στο μικροσκόπιο των ερευνητών ο Στρυμονικός Κόλπος

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη θωράκιση του Στρυμωνικού κόλπου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Tο ωκεανογραφικό σκάφος Ω/Κ «ΦΙΛΙΑ» του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών κατέπλευσε στο λιμάνι του Σταυρού. Στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης που υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Βόλβης και του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ομάδα καθηγητών του Τμήματος Επιστημών της Θάλασσας, ανέλαβε να εκπονήσει ειδική μελέτη προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα του θαλάσσιου ορίζοντα του Δήμου Βόλβης, ο οποίος καλύπτει ένα μεγάλο τμήμα του Στρυμωνικού Κόλπου.

Αντικείμενο της μελέτης είναι η καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και η υποβολή προτάσεων οι οποίες θα βοηθήσουν στην διατήρηση της ποιότητας της θάλασσας σε σταθερά υψηλά επίπεδα. Η μελέτη, η οποία χωρίζεται σε τρεις φάσεις, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός οκταμήνου, ενώ οι εργασίες της ξεκίνησαν χθες από ομάδα ειδικών επιστημόνων του Πανεπιστημίου Αιγαίου με τη συνδρομή του ωκεανογραφικού σκάφους «ΦΙΛΙΑ» του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.

Ο δήμαρχος Βόλβης  Δημήτρης Γαλαμάτης δήλωσε: «η θωράκιση και βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος του Δήμου Βόλβης αποτελεί βασική προτεραιότητα και στρατηγική επιλογή για την ανάπτυξη του τόπου μας. Η θάλασσά μας είναι βασικό κομμάτι του περιβαλλοντικού μας πλούτου. Η συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αποβλέπει στην εκπλήρωση αυτής μας της προτεραιότητας. Ανάλογες δράσεις προετοιμάζουμε για τη λίμνη Βόλβη, για τα δάση μας, για τα ποτάμια και για το σύνολο του φυσικού περιβαλλοντικού πλούτου του Δήμου μας.»

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!