Τα βραβεία του Greek Energy Forum

Το Greek Energy Forum διοργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχία μία εξαιρετικού επιπέδου εκδήλωση στο Λονδίνο στις 9 Μαΐου στις εγκαταστάσεις του Cass Business School του City University υπό την αιγίδα του Γραφείου Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, "τα μέλη του Greek Energy Forum – εμπνευσμένα διαχρονικά από την αρχή του "Αιέν Αριστεύειν” – επέλεξαν και βράβευσαν 14 προσωπικότητες και εταιρείες "πρότυπα" με σημαντική διεθνή δράση αλλά και έντονο "ελληνικό χρώμα". Οι εν λόγω "πρωταγωνιστές” του ενεργειακού τομέα, οι οποίοι συνδέονται με την Ελλάδα και την περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, βραβεύθηκαν για τα σημαντικά διεθνή επιτεύγματά τους στον κλάδο, κατόπιν κατάθεσης σχετικών προτάσεων από τα μέλη του Forum".

Οι νικητές των επιμέρους κατηγοριών, σύμφωνα με την ανακοίνωση:
Greek Energy Influencer: Γιώργος Σακελλάρης- Ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, AMERESCO
Ένας επιχειρηματίας με διεθνώς αναγνωρισμένη επιχειρηματική συμβολή στον τομέα της βιώσιμης ενέργειας. Θεωρείται ο "πατέρας” των Εταιρειών Ενεργειακών Υπηρεσιών (ESCO) στις ΗΠΑ.
Energy Innovator: Σωληνουργεία Κορίνθου – Corinth Pipeworks
Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της κατηγορίας της στον κόσμο, έχοντας αναπτύξει σημαντικές παγκόσμιες πατέντες καινοτομίας τις οποίες διαθέτει σε πετρελαϊκούς κολοσσούς
Distinguished Contribution to East Med:
Α) EDT Offshore
Εταιρεία ελληνικών συμφερόντων που πρωταγωνιστεί στην τεχνική υποστήριξη των ενεργών εξορύξεων στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου.
Β) Σόλων Κασίνης
Ο άνθρωπος που οραματίστηκε και μετουσίωσε σε πράξη το όνειρο της αξιοποίησης των Κυπριακών υδρογονανθράκων
Energy Start-Up: Signal Maritime
Μία άκρως καινοτόμος ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς πετρελαίου που εφαρμόζει πρωτοποριακές μεθόδους ανάλυσης δεδομένων σε όλες τις εμπορικές της αποφάσεις (data analytics). Είναι ελληνικών συμφερόντων με έδρα στην Αθήνα.
Outstanding Energy Company: Energean Oil & Gas
Η ελληνική πετρελαϊκή εταιρεία που συνεχίζει να επενδύει στους ελληνικούς υδρογονάνθρακες και να προσλαμβάνει ικανούς εξειδικευμένους επαγγελματίες, παρά την πτώση των παγκόσμιων τιμών πετρελαίου.
Community Spirit: Κοινοπραξία αγωγού ΤΑΡ
Η κοινοπραξία του αγωγού ΤΑΡ βραβεύθηκε για τη συνειδητή στρατηγική της επιλογή να μεγιστοποιήσει τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στην υλοποίηση αυτού του μεγαλόπνοου έργου για την πατρίδα μας.
Energy Consultant / Services Company Excellence: Α) FTI Consulting, Β) Dentons
Και οι δύο νικητές αποτελούν διεθνείς εταιρείες που διαθέτουν πλούσια και άκρως εξειδικευμένη γνώση σχετικά με νομικά και ρυθμιστικά θέματα που άπτονται της Ενέργειας, την οποία αξιοποιούν για την υποστήριξη σημαντικών έργων υποδομών και ενεργειακών επενδύσεων στην Ελλάδα και στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου.
Shipping Excellence: Stealth Gas
Βράβευση ως η ηγέτιδα ναυτιλιακή εταιρεία στον τομέα μεταφοράς του LPG σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι ελληνικών συμφερόντων εταιρεία με έδρα στην Αθήνα.
Environmental Respect: ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
Η ελληνική εταιρεία που διαχρονικά επενδύει στην πράσινη ενέργεια, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Ανήκει στον Όμιλο ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, ο οποίος επίσης διαθέτει συμμετοχή σε έργα και δράσεις που προωθούν την βιώσιμη ανάπτυξη όπως η ηλεκτροπαραγωγή μέσω φυσικού αερίου, η ενεργειακή διαχείριση απορριμάτων και η ηλεκτροκίνηση.
Research Project of the Year: Δανάη Αζάρια
Βράβευση για το σημαντικό ερευνητικό της έργο σχετικά με τη νομοθεσία που διέπει τους διασυνοριακούς αγωγούς μεταφοράς υδρογονανθράκων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το UCL.
Rising Star of the Year: Alexandra Reddaway – Μηχανικός Εξορύξεων, Tullow Oil
Ελληνικής καταγωγής μηχανικός εξορύξεων με σημαντική διαδρομή και διακρίσεις στον τομέα της, παρά το νεαρό της ηλικίας της.
Most Published GEF Author: Daria Nochevnik – Επικεφαλής Αναλύτρια, European Energy Review Ενεργό μέλος του Greek Energy Forum με βαθιά γνώση της ευρωπαϊκής ενεργειακής αγοράς και έντονη συγγραφική δραστηριότητα στα πλαίσια του GEF. Αν και ρωσικής καταγωγής, η Daria μιλάει άπταιστα ελληνικά καθώς έχει σπουδάσει Ελληνική Φιλολογία στη Μόσχα.

"Την απονομή των βραβείων πραγματοποιήσαν εξέχουσες προσωπικότητες όπως ο Πρέσβης της Ελλάδος, κ.Μπίκας, ο Πρέσβης της Κύπρου, κ.Ευρυβιάδης, ο τ.Υπουργός Ενέργειας, κ. Μανιάτης, ο διευθυντής του LSE Hellenic Observatory, κ. Featherstone, καθώς και οι επικεφαλής των σημαντικότερων εθελοντικών ελληνικών πρωτοβουλιών του Λονδίνου όπως το Hellenic Bankers Association, Hellenic Hope, Reload Greece και Hellenic Academics Association in the UK. Επιπλέον πληροφορίες και υλικό σχετικά με την εν λόγω εκδήλωση μπορείτε να βρείτε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της εκδήλωσης: http://gefenergyawards.eventsadmin.com/i/Awardwinnersbycategory

Το Greek Energy Forum αποτελεί ένα διεθνές ενεργειακό think tank που ιδρύθηκε από Έλληνες επαγγελματίες της Ενέργειας στο Λονδίνο το 2013 και το οποίο σήμερα διαθέτει 6 διεθνή παραρτήματα (Λονδίνο, Βρυξέλλες, Αθήνα, Λευκωσία, Ντουμπάι, Ουάσινγκτον). Διαθέτει ένα διεθνές δίκτυο περίπου 10.000 επαγγελματιών ανά τον κόσμο, τους οποίους ενώνει το ενδιαφέρον για τις ενεργειακές εξελίξεις στην Ελλάδα αλλά και γενικότερα στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Οι στόχοι του Greek Energy Forum συνοψίζονται στους εξής 3 βασικούς άξονες: 1. Η δημιουργία μίας διεθνούς πλατφόρμας διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών μεταξύ επαγγελματιών της Ενέργειας για τον εκσγυχρονισμό του ενεργειακού τοπίου στην ΝΑ Ευρώπη και Ανατολική Μεσόγειο. 2. Η διαρκής πληροφόρηση επενδυτών και της κοινής γνώμης σχετικά με τις τρέχουσες ενεργειακές εξελίξεις στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή καθώς και τις "βέλτιστες πρακτικές" που εφαρμόζονται με επιτυχία διεθνώς. 3. Η διαμόρφωση και κοινοποίηση στοχευμένων μεταρρυθμίσεων και πολιτικών προτάσεων στις εκάστοτε εθνικές κυβερνήσεις και στα αντίστοιχα κέντρα αποφάσεων. Με τη συγκεκριμένη εκδήλωση, το Greek Energy Forum συνεχίζει να αποδεικνύει ότι αποτελεί φορέα εξωστρέφειας για τον ελληνικό ενεργειακό τομέα και ταυτόχρονα πύλη ενημέρωσης της κοινής γνώμης και ανάδειξης "προτύπων" που μπορούν να εμπνεύσουν τον εκσυγχρονισμό της εθνικής αγοράς ενέργειας στην Ελλάδα" καταλήγει η ανακοίνωση.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση