Το δίκτυο Guest Inn στην 1η έκθεση εναλλακτικού τουρισμού Nostos Expo

Ο εναλλακτικός τουρισμός, η πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη μορφή τουρισμού παγκοσμίως αποτελεί το επίκεντρο ολοένα και περισσότερων ταξιδιωτών οι οποίοι αναζητούν αυθεντικές διακοπές και την εμπειρία της ελληνικής φιλοξενίας.

Η πρώτη έκθεση εναλλακτικού τουρισμού Nostos Expo θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Ναυπάκτου από τις 14 έως τις 17 Οκτωβρίου 2016 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.Η έκθεση αυτή αποτελεί πόλο έλξης για όλους τους Έλληνες επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου, με στόχο την ανάδειξη, προβολή και προώθηση των επιχειρήσεων αυτών τόσο στην Ελληνική όσο και στην Ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά.

Το δίκτυο Guest Inn, το πρώτο δίκτυο προβολής παραδοσιακών και αγροτουριστικών ξενώνων στην Ελλάδα, θα συμμετέχει στην έκθεση με δικό του περίπτερο παρουσιάζοντας τους ξενώνες του δικτύου και συμβάλλοντας περαιτέρω στην ανάπτυξη και ανάδειξη των διαφόρων μορφών εναλλακτικού τουρισμού που προσφέρουν. Απώτερος στόχος του δικτύου, είναι να προβληθεί ο ιδιαίτερος χαρακτήρας και η ποιότητα των ξενώνων-μελών του, κυρίως στις ξένες αγορές, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε 12 μήνες το χρόνο.

Στην έκθεση θα συμμετέχουν ενεργά 8 ξενώνες του δικτύου με δικό τους ειδικό χώρο έχοντας τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν προκαθορισμένες B2B συναντήσεις με καταξιωμένους επαγγελματίες Hosted buyers από το εξωτερικό έτσι ώστε να παρουσιάσουν μία ολοκληρωμένη πρόταση διαμονής και δραστηριοτήτων στην περιοχή τους, με αφετηρία τον ξενώνα τους, καθώς επίσης και να συνάψουν νέες συνεργασίας και εμπορικές συμφωνίες.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα λάβουν χώρα πολλές παράλληλες εκδηλώσεις και ενδιαφέρουσες ομιλίες από ειδικούς του χώρου, ανάμεσά  στους οποίους θα είναι και ο κ. Κlaus Ehrlich, Γενικός Γραμματέας της Eurogites, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αγροτουρισμού στην οποία το δίκτυο Guest Inn είναι ενεργό μέλος από το 2004. Ο κ. Ehrlich θα πραγματοποιήσει δύο ξεχωριστές παρουσιάσεις, μία που αφορά τον τουρισμό υπαίθρου και τον αγροτουρισμό σε όλη την Ευρώπη και μία για το ευρωπαικό προγραμμα SenGoR (Seniors Go Rural), μία πρωτοβουλία της Eurogites.

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση