Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι #gopafree με 16 κάδους συλλογής αποτσίγαρων (φωτο)

Δεκαέξι ειδικοί κάδοι συλλογής και ανακύκλωσης αποτσίγαρων τοποθετήθηκαν στους χώρους δραστηριοτήτων και προβολής του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα συλλογής, διαχείρισης και ανακύκλωσης αποτσίγαρων μετά την υλοποίησή του στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης συμμετέχει σε μια ακόμη διοργάνωση με χιλιάδες επισκέπτες στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Τα αποτσίγαρα που θα συλλεχθούν θα προωθηθούν προς ανακύκλωση, με στόχο το 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου να παρουσιάσει το δικό του περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αφού από την επεξεργασία τους θα προκύψουν νέα φιλικά προς το Περιβάλλον υλικά. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μια μεγάλη δράση Πολιτισμού και Τέχνης υιοθετεί το πρόγραμμα #gopafree. Ειμαστε χαρούμενοι που για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Οι άνθρωποι της έχουν αγκαλιάσει το πρόγραμμα και ελπίζουμε σε ακόμη μεγαλύτερη εφαρμογή του τόσο στην Θεσσαλονίκη όσο και στο σύνολο της Κεντρικής Μακεδονίας. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με αυτή την πρωτοβουλία του επιβεβαιώνει την κοινωνική ευαισθητοποίηση του απέναντι στις μεγάλες ανάγκες της κοινωνίας μας και επιβεβαιώνει την δίδυμη σύμπραξη Πολιτισμός και Περιβάλλον», αναφέρει χαρακτηριστικά ο διευθυντής και συνιδρυτής της Cigaret Cycle, Γιώργος Σακελλαρίου.

Η εφαρμογή του προγράμματος #gopafree που υλοποιεί σε όλη τη χώρα η ΑΜΚΕ Cigaret Cycle πραγματοποιείται στο πλαίσιο δράσεων και πρωτοβουλιών του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με στόχο να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη για την βιωσιμότητα και στον τομέα των απορριμάτων από τα τσιγάρα που αποτελούν επικίνδυνο απόρριμμα για το Περιβάλλον και τον Άνθρωπο.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες:

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση