Χειροποίητα σαπούνια με γάλα γαιδούρας

Η δοκιμασία της ελληνικής  κοινωνίας από την  κρίση είναι  επίπονη για  όλους μας, όμως  υπάρχουν και  κάποια  ελπιδοφόρα  μηνύματα που μας  έρχονται  από την ύπαιθρο.  Οι καινοτόμες  πρωτοβουλίες δείχνουν  ότι  η παραγωγική διαδικασία  με  άρωμα  παράδοσης  μπορεί να  μας οδηγήσει σε  πιο «φωτεινά»  μονοπάτια. Η  green agenda παρουσιάζει τα  χειροποίητα σαπούνια από γάλα γαϊδούρας.

 Η Χρυσούλα Τσιρόγκα από την Έδεσσα ξεκίνησε να φτιάχνει σαπούνι πριν 2 χρόνια χρησιμοποιώντας το γάλα από τις γαιδουρίτσες μας. Η οικογένεια της εκτρέφει τα συμπαθή τετράποδα πάνω από μια δεκαετία.

                                       

 Ο χρόνος που το σαπούνι βρίσκετε στην αγορά είναι μικρός. Ο κόσμος το μαθαίνει σιγά σιγά, μαθαίνει για το θεραπευτικό γάλα της γαιδούρας και το εμπιστεύεται όλο και περισσότερο.

Έτσι η προσπάθεια της κάθε μέρα  πάει και καλύτερα. Το τελευταίο καιρό έχουν ξεκινήσει και κάποιες συνεργασίες με χώρες της Ευρώπης, όχι μεγάλες παραγγελίες αλλά είναι ωραίο κάτι που φτιάχνεται με τόσο κόπο και μεράκι να ξέρεις ότι είναι μέσα στις προτιμήσεις του κόσμου.Είναι χειροποίητα σαπούνια. Φτιάχνονται με το χέρι και μετά από 24 με 48 ώρες κόβονται με το χέρι,την επόμενη μέρα σφραγίζονται και ωριμάζουν σχεδόν 3 μήνες. Μετά τυλίγονται πάλι με το χέρι.

«Οι δυσκολίες είναι λίγες, μας ενδιαφέρει η ποιότητα και αυτό σημαίνει κούραση και επιμονή για ένα τέλειο αποτέλεσμα. Ύστερα είναι η προώθηση, είναι δύσκολο να προωθείς ένα σχετικά άγνωστο προϊόν ικανοποίηση έρχεται από τα τηλεφωνήματα ανθρώπων με σοβαρά δερματικά προβλήματα που επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητά του. Η απόφαση για την παρασκευή του σαπουνιού ήταν αποτέλεσμα των  δυσκολιών που έφερε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Ναι η κρίση μπορεί να το κάνει αυτό. Μπορεί να βάλει τον άνθρωπο να σκεφτεί λύσεις για να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του» επεσήμανε  η κ. Τσιρόγκα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!