1000+1 μυστικά ενός Ενυδρείου

Μια μοναδική «κατάδυση» στα «παρασκήνια» του CRETAquarium-Θαλασσόκοσμος

 

Μέχρι σήμερα η μαγεία του βυθού και η μοναδικότητα της θαλάσσιας ζωής, αποκαλυπτόταν στα μάτια σας, μέσα από 60 δεξαμενές με πάνω από 2500 θαλασσίους οργανισμούς .

Τώρα ο Θαλασσόκοσμος δίνει την ευκαιρία στους φίλους του, να ανακαλύψουν την «αθέατη» πλευρά του τα «παρασκήνια» του με τη διαδραστική ξενάγηση του επισκέπτη . Ένα ειδικά σχεδιασμένο δίωρο πρόγραμμα ξενάγησης στα «παρασκήνια» του σας αποκαλύπτει όλα του τα «μυστικά». Σίγουρα είναι πολλά και ενδιαφέροντα.

Κατά την ξενάγηση αυτή θα γνωρίσετε την τεχνολογία που στηρίζει την καθημερινή λειτουργία του . Θα μάθετε για τους ελέγχους που πρέπει να γίνονται καθημερινά στις δεξαμενές, θα δείτε από κοντά τις «καραντίνες». Τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους όπου προσαρμόζονται τα νέα ζώα του ενυδρείου πριν τοποθετηθούν στις δεξαμενές, όπου περιθάλπονται όσα ζώα αρρωσταίνουν και όπου τέλος επιτυγχάνεται η αναπαραγωγή και ανάπτυξη ορισμένων οργανισμών. Θα μάθετε για τη φροντίδα των ζώων και την ετοιμασία της τροφής τους ενώ το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του είναι έτοιμο να απαντήσει στις διάφορες ερωτήσεις που θα του απευθύνετε.

Είναι οι Καρχαρίες επικίνδυνοι για τα άλλα ψάρια; Τι τρώνε; Πόσο μεγάλοι θα γίνουν; Μπορεί ένα ψάρι να κολυμπήσει από την μια δεξαμενή στην άλλη; Πόσα χρόνια ζουν οι μέδουσες; Πόσα κιλά τροφή χρειάζεται καθημερινά το ενυδρείο ;Το νερό στις δεξαμενές από πού έρχεται; Τι γίνεται το βράδυ που κλείνουν τα φώτα; Ίσως να είναι μερικές από αυτές.

Το πρόγραμμα, ξεκίνησε τη Κυριακη 10 Απριλίου στην Ελληνική γλώσσα . Από τον μήνα Μάιο που ξεκινάει και το καλοκαιρινό ωράριο του Ενυδρείου(9:30 – 21:00) το πρόγραμμα θα προσφέρεται σε περισσότερες γλώσσες και περισσότερες μέρες. Για να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα είναι απαραίτητο να δηλώσετε συμμετοχή, δεδομένου ότι υπάρχει περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, ή επιπλέον πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2810-337888 ειδικά για τα ενεργά μέλη του ενυδρείου είναι 5 ευρώ ενώ για τα παιδιά που είναι μέλη του ενυδρείου η συμμετοχή είναι δωρεάν.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!