Πρότυπη βιβλιοθήκη κατασκευάστηκε από υποπροϊόντα οίνου

Του Νίκου Αβουκάτου

Στη δημιουργίας μιας πρότυπης βιβλιοθήκης  προχώρησε ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Πιο συγκεκριμένα, τα υποπροϊόντα ενός οινοποιείου επαναχρησιμοποιηθήκαν για την κατασκευή της βιβλιοθήκης αλλά και ειδικών κυτίων για τη φύλαξη παλαιών βιβλίων.

Οι οικολογικές επιλογές της δημοτικής αρχής αποσκοπούν στη ορθή διαχείριση των υλικών σε μια προσπάθεια διάδοσης των αρχών της κυκλικής οικονομίας.

«Το προσωπικό μας στο αμαξοστάσιο του δήμου επιδιώκουμε να ενημερώνεται και να ευαισθητοποιείται στην ανακύκλωση και της επαναχρησιμοποίηση των υλικών.  Εξάλλου αυτοί δίνουν καθημερινά τον αγώνα της καθαριότητας» υποστηρίζει ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιάννης Αϊδινιώτης.

Ο δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας έχει καταφέρει να βελτιώσει τα ποσοστά ανακύκλωσης και μάλιστα κατάφερε να  βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της ανακύκλωσης μαζί με άλλους δήμους της Περιφέρειας Αττικής.

«Λειτουργούμε ως καλό παράδειγμα κυκλικής οικονομίας αφήνοντας το περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα μας. Ο στόχος μας  είναι διττός, πρώτον η μείωση των απορριμμάτων  και δεύτερον η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση  των αρχών της κυκλικής οικονομίας» υπογράμμισε ο ο κ. Αϊδινιώτης.

Τα ειδικά κυτία φύλαξης των παλαιών βιβλίων θα τοποθετηθούν σύντομα και σε σχολεία του δήμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας περιλαμβάνεται στο δίκτυο κάδων απορριμμάτων που έχουν φτιαχτεί από ανακυκλώσιμα υλικά της βιομηχανίας οίνου στην Αττική. Μετά τον δήμο Λαυρεωτικής τοποθέτησε τον περασμένο Δεκέμβριο 25 κάδους από υποπροϊόντα του οινικού/αμπελουργικού τομέα.

 

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση