Επιχείρηση «Νέμεσις» κατά των ιαπωνικών φαλαινοθηρικών από τη «Sea Shepherd Global»

Η ομάδα θαλάσσιας προστασίας «Sea Shepherd Global» αναμένεται να στείλει τα σκάφη της στο Νότιο Ωκεανό, τον ερχόμενο Δεκέμβριο για την 11Η εκστρατεία προστασίας της φάλαινας.

«Αν δεν μπορούμε να σταματήσουμε τη φαλαινοθηρία σε ένα διεθνώς αναγνωρισμένο καταφύγιο φαλαινών, κατά παράβαση τόσο της Αυστραλιανής όσο και της διεθνούς νομοθεσίας, τότε τι ελπίδα έχουμε για την προστασία των ωκεανών του κόσμου;», δήλωσε ο διευθυντής της «Sea Shepherd Australia»,Τζεφ Χάνσεν. «Πρέπει να αντισταθούμε και να υπερασπιστούμε τις φάλαινες με ό,τι μέσο έχουμε στη διάθεσή μας».

Η «Sea Shepherd» ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει την καμπάνια Επιχείρηση «Νέμεσις» ώστε να προστατεύσει τις ρυγχοφάλαινες στον Νότιο Ωκεανό.

Η κίνησή αυτή αποφασίστηκε μετά τον θάνατο 333 φαλαινών κατά την τελευταία ιαπωνική «ερευνητική αποστολή» στην Ανταρκτική, νωρίτερα μέσα στη χρονιά.

Το 2014 το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης απεφάνθη ότι το εν λόγω πρόγραμμα της Ιαπωνίας στην Ανταρκτική δεν έχει επιστημονικό χαρακτήρα, παρά τους ιαπωνικούς ισχυρισμούς για το αντίθετο.

Μετά από ένα χρόνο παύσης από τη φαλαινοθηρία, ο ιαπωνικός φαλαινοθηρικός στόλος επέστρεψε στην Ανταρκτική την περασμένη σεζόν, παρά την απόρριψη του αναθεωρημένου ερευνητικό τους προγράμματος από τη Διεθνή Επιτροπή Φαλαινοθηρίας.

Απογοητευμένη από την αδράνεια της διεθνούς κοινότητας, η «Sea Shepherd Global» ετοιμάζεται να αξιοποιήσει το νέο της σκάφος περιπολίας MV Ocean Warrior, το οποίο θα φτάσει στην Αυστραλία στο τέλος του χρόνου για να υποβληθεί στις τελευταίες προπαρασκευαστικές εργασίες για την καμπάνια του 2016/2017.

«Για πρώτη φορά έχουμε την ταχύτητα για να προλάβουμε τα ιαπωνικά αλιευτικά πλοία, γνωρίζοντας ότι αυτός μπορεί να είναι ο αποφασιστικός παράγοντας για την διάσωση των φαλαινών στον Νότιο Ωκεανό», δήλωσε ο CEO της «Sea Shepherd Global» καπετάνιος Άλεξ Κορνελισεν.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση