Ενέργεια από υπολείμματα ξυλείας

Εντός του 2016  αναμένεται  να  λειτουργήσει  στο Μπέρμινχαμ της Αγγλίας, ένα εργοστάσιο bio power όπου με  τα υπολείμματα  ξυλείας  θα παράγεται ηλεκτρική ενέργεια συνολικής ισχύς  10.3 MW  με  την οποία  θα ηλεκτροδοτούνται 17.000 σπίτια. Μέσω μιας διαδικασίας αεριοποίησης, ο άνθρακας του ξύλου θα μετατρέπεται σε αέριο και στη συνέχεια  θα χρησιμοποιείται για την αύξηση του ατμού  ώστε να δίνεται ώθηση σε έναν στρόβιλο (τουρμπίνα).

Το σύστημα αεριοποίησης κοστολογείται ότι θα αξιοποιεί ετησίως 67.000 τόνοι / έτος «άχρηστης ξυλείας» η οποία θα κατέληγε σε χώρους υγειονομικής ταφής. Με την μονάδα αυτή  αποφεύγονται 2,1 εκατ. τόνοι διοξειδίου του άνθρακα  στην ατμόσφαιρα για διάστημα που ισοδυναμεί με  20 χρόνια ενώ εξοικονομούνται περίπου 1,3 εκατομμύρια τόνοι  ξυλείας που θα κατέληγαν για υγειονομική ταφή.

Πρόκειται για μια επένδυση αξίας  περίπου 48 εκατομμυρίων λιρών που υλοποιείται από μια ομάδα  επιχειρήσεων συμπεριλαμβανομένου   και της  κυβερνητικής  πράσινης τράπεζας επενδύσεων (GIB) . Μια παρόμοια μονάδα αεριοποίησης της  βιομάζας  αναμένεται  να αποκτήσει  το 2017  μια   πόλη του Καναδά το Γουέλαντ.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.