Μια ακόμη θερμή χρονιά θα είναι το 2016 εκτιμούν οι μετεωρολόγοι

Το 2016 αναμένεται να είναι ένα ακόμη θερμό έτος  που θα έχει καταγραφεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό  αναφέρεται  σε  έκθεση  της  υπηρεσίας Μετεωρολογίας του Ηνωμένου Βασιλείου. Όπως εκτιμούν οι μετεωρολόγοι  εκτιμάται ότι το  νέο  έτος  θα είναι τουλάχιστον τόσο ζεστό όσο και  το 2015 και  συμπεραίνουν ότι  θα  έχουμε  την  τρίτη κατά σειρά   ζεστή  χρονιά  κάτι που δεν έχει συμβεί  μέχρι  σήμερα.

Η πρόβλεψη αυτή  έρχεται μόλις μια εβδομάδα  αφότου 195 χώρες κατέληξαν  σε μια ιστορική συμφωνία για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, στη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ στο Παρίσι, με την οποία προβλέπεται  μεταξύ άλλων  η συγκράτηση της ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη κάτω από 2 βαθμούς  Κελσίου, με τη φιλοδοξία να περιοριστεί  αυτή στον 1.5  βαθμό Κελσίου.

Η πρόγνωση, της υπηρεσίας  Μετεωρολογίας  δείχνει  ότι η παγκόσμια μέση θερμοκρασία το 2016 αναμένεται  να είναι  υψηλότερη στον  1.14 βαθμό  Κελσίου  σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα, γεγονός  που  δείχνει πόσο δύσκολο θα είναι να επιτευχθεί ο  φιλόδοξος στόχος ο 1,5 βαθμός Κελσίου.

Ακόμη,  στη πρόγνωση αναφέρεται ότι υπάρχει μόνο μια πιθανότητα  της τάξης  του 5% η παγκόσμια μέση θερμοκρασία  για  το 2016 να είναι κάτω από αυτή του 2015.

«Στη συντριπτική πλειοψηφία των ειδοποιήσεων  είναι η υπερθέρμανση του πλανήτη, αλλά το κερασάκι στην τούρτα είναι το μεγάλο φαινόμενο El Niño», δήλωσε  ο επικεφαλής του τμήματος  μηνιαίας και ανά  δεκαετούς πρόβλεψης  της  ειδικής Υπηρεσίας Μετεωρολογίας, καθηγητής  Ανταμ Σκέιφυ  εκτιμώντας   ότι «εξαιτίας  του φυσικού κύκλου του φαινομένου   αναμένουμε  σύμφωνα με στοιχεία  την κορύφωση  της  υπερθέρμανσης  για  το 2016».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση