ΤΟ Α' ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2016 ΟΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ, LEADER ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ

Το πρώτο εξάμηνο του 2016, εάν κλείσει αισίως η συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών για τα προαπαιτούμενα, αναμένεται να βγουν οι πρώτες προσκλήσεις για τα νέα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης που υπήρχαν και στην «παλέτα» Μπαλτατζή, όπως είναι οι Νέοι Αγρότες, τα Σχέδια Βελτίωσης και τα προγράμματα Leader, ανακοίνωσε σήμερα στη συνέντευξη τύπου για το νέο ΠΑΑ στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο γενικός γραμματέας κοινοτικών πόρων, Χαράλαμπος Κασίμης.

Παράλληλα, όσον αφορά τη δανειοδότηση των αγροτών που θα επενδύσουν στα πλαίσια του Β΄ Πυλώνα τη νέα περίοδο, ο ίδιος τόνισε πως δεν αναμένεται να δημιουργηθεί ειδικό Ταμείο στα πρότυπα του ΤΑΕ (Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας), το οποίο «δεν είχε επιτυχία», όπως είπε. Αντίθετα, οι αγρότες θα χρηματοδοτούνται από τη λεγόμενη Αναπτυξιακή Τράπεζα, μέσα στην οποία θα ενσωματωθεί και η δανειοδότηση των επενδυτικών μέτρων του Β’ Πυλώνα, μαζί με τα ΕΣΠΑ.

Τέλος, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΑΑΤ, Νίκος Στουπής, υποστήριξε ότι μέχρι τις 20 Γενάρη θα εγκριθούν και τα 25 επιχειρησιακά προγράμματα των Ομάδων Παραγωγών, που είχαν κάνει τις αιτήσεις τους μέσα στο 2015.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση