ΟΠΕΚΕΠΕ: ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΕΩΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ

Την έναρξη της υποβολής των δηλώσεων εφαρμογής του έτους 2015 για τις γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις από 10 Φεβρουαρίου 2016, ορίζει εγκύκλιος που εξέδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ και υπογράφει ο πρόεδρος του οργανισμού Αντώνης Μωϋσίδης.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ, οι δηλώσεις γίνονται στα πλαίσια της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων εφαρμογής στο Μέτρο 214- Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις, και αφορούν τις παρακάτω δράσεις:

1.1 - Βιολογική Γεωργία

1.2 - Βιολογική Κτηνοτροφία

1.4 - Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές

2.1 - Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών

2.3Α - Ολοκληρωμένη Διαχείριση στην παραγωγή καπνού

2.3B - Ολοκληρωμένη Διαχείριση στην παραγωγή ζαχαρότευτλων

3.1 - Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων Φυλών Αγροτικών Ζώων

4.2 - Διατήρηση αμπελοκομικής πρακτικής στον αμπελώνα Θήρας.

Σε συνέχεια όλων των ανωτέρω σχετικών, με γνώμονα πάντα τη βελτίωση των διαδικασιών καταχώρησης των ετήσιων δηλώσεων εφαρμογής, για την υποβολή των δηλώσεων εφαρμογής έτους 2015, ως ημερομηνία έναρξης ορίζεται η 10η Φεβρουαρίου 2016.

Αντίστοιχα, σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ, για τη δράση 4.2 «Διατήρηση αμπελοκομικής πρακτικής στον αμπελώνα Νήσου Θήρας (5ετία)» ως ημερομηνία έναρξης υποβολής του 1ου έτους εφαρμογής (έτος 2014) ορίζεται η 11η Ιανουαρίου 2016.

Επίσης, το χρονικό διάστημα της διαδικασίας υποβολής σε έντυπη μορφή των δηλώσεων εφαρμογής παραμένει στις 70 ημερολογιακές ημέρες από την οριστικοποίηση στο μηχανογραφικό σύστημα και ισχύει για όλα τα έτη εφαρμογής.

Διαβάστε το σχετικό έγγραφο πατώντας ΕΔΩ.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση