ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ: ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟ «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ»

Σε ανοικτή διαβούλευση θέτει ο δήμος Χαλκηδόνας το τοπικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων, όπως ανακοίνωσε σήμερα η δημοτική αρχή.

Η διαβούλευση εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής που έχει «χαράξει» ο Δήμος Χαλκηδόνας, για το μείζον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, προς την κατεύθυνση της αειφορίας και της «Κοινωνίας Μηδενικών Αποβλήτων» και σε συνέχεια των σχετικών ΚΥΑ και ΠΥΣ.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, ο δήμος Χαλκηδόνας εκφράζοντας με συγκεκριμένα μέτρα και έργα την πολιτική του δέσμευση για αναδιαμόρφωση των υφιστάμενων πρακτικών στη διαχείριση των απορριμμάτων εκπονεί το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης, το οποίο αποτελεί «το επιστέγασμα συγκροτημένου σχεδιασμού και σκληρής δουλειάς», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στελέχη της διοίκησης του δήμου, ενώ προσθέτουν πως «χαράσσεται μία σαφής πολιτική, σύμφωνη με τις σχετικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι όσα προβλέπονται στο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ»).

Παράλληλα, ο δήμος Χαλκηδόνος συμμετέχει στο Σύμφωνο των Δημάρχων, που στόχο έχει τη μείωση των εκπομπών CO2 περισσότερο από 20% έως το 2020 μέσω δράσεων ενεργειακής απόδοσης και ανανεώσιμης ενέργειας.

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής ο δήμος Χαλκηδόνος επισημαίνει πως θα πραγματοποιήσει αυστηρό διαχωρισμό των απορριμμάτων, ενώ, όπως τονίζει, θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει κάθε μέσο και χρηματοδοτικό εργαλείο προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στην ανακοίνωση του δήμου υπογραμμίζεται, ακόμη, πως αναμένονται από πολίτες και φορείς, οι παρατηρήσεις, οι συμπληρώσεις, αλλά και οι ερωτήσεις , στην Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης, από τις 22/12/2015, η οποία θα λειτουργεί στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του Δήμου.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση