ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΩΠΟ

Ομάδα εργασίας για τον συντονισμό και την εύρεση λύσεων στο ακανθώδες και σοβαρό  περιβαλλοντικό  πρόβλημα του Ασωπού θα συγκροτηθεί όπως ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Γιάννης Τσιρώνης σε  σύσκεψη  που  συγκάλεσε με εμπλεκόμενους φορείς παρουσία και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας,  Κώστα  Μπακογιάννη.
Στην ομάδα εργασίας θα  συμμετέχουν σε πρώτη φάση ειδικοί τόσο από την Περιφέρεια όσο και από το Υπουργείο και όταν ωριμάσει ένα σχέδιο δράσης θα εμπλακούν και όλοι όσοι έχουν την αρμοδιότητα και την τεχνογνωσία.
Στα πλαίσια μια ολοκληρωμένης παρέμβασης για την οριστική επίλυση του περιβαλλοντικού, και όχι, μόνο προβλήματος του Ασωπού ποταμού, το Υπουργείο Περιβάλλοντος συγκάλεσε στη  σύσκεψη εκτός από τους προαναφερόμενους, τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων  κ. Γκανούλη, το Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος με την Προϊσταμένη κ. Κοτίνη, το ΣΥΓΑΠΕΖ με την προϊσταμένη κα Πουλή, το ΙΓΜΕ με τον Πρόεδρο κ. Λειβαδάρο, η ΕΥΔΑΠ με τον Πρόεδρό της κ. Παπαδόπουλο, το ΥΜΕΠΕΡΑΑ με τον προϊστάμενο κ. Μαμαλούγκα και οι συνεργάτες του Αναπληρωτή Υπουργού.

Σκοπός της άτυπης ομάδας εργασίας ήταν να ξεκλειδώσουν χρόνια προβλήματα και να σχεδιαστεί η ανεύρεση λύσεων, ούτως ώστε η μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί να είναι ένας πιλότος για την επίλυση και άλλων τέτοιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Πολιτεία. Στην εξεύρεση των λύσεων αυτών μεγάλη προσοχή θα δοθεί τόσο στο περιβάλλον όσο και στην υγεία των κατοίκων, ταυτόχρονα λαμβάνοντας υπό όψιν τα θέματα της αγροτικής παραγωγής, της βιομηχανίας αλλά και της ύδρευσης των κατοίκων.
Παράλληλα με τον πρόγραμμα δράσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, το Υπουργείο κινείται, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, στους άξονες της περιβαλλοντικής αποκατάστασης, της απορρύπανσης και του ελέγχου και θα έχει σύντομα, ανακοινώσιμα αποτελέσματα.

Μετά την λήξη της σύσκεψης, ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Τσιρώνης, δήλωσε: «Κληθήκαμε να επιλύσουμε προβλήματα που χρονίζουν για 10ετίες. Η στενή συνεργασία με την Περιφέρεια και τους Δήμους και τους φορείς, όπως η ΕΥΔΑΠ και το ΙΓΜΕ, είναι η προϋπόθεση για την οριστική επίλυση του προβλήματος. Ευχαριστώ όλους τους παρόντες που με την γόνιμη συμμετοχή τους αποδεικνύουν την προσήλωση στον κοινό στόχο.»

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση