1,35 εκατ. ευρώ για το LEADER στους δήμος Χαλκηδόνας και Δέλτα

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον φορέων του νομού Θεσσαλονίκης για ένταξη έργων δημοσίου χαρακτήρα στο Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER (1η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος) για την περιοχή του Δήμου Χαλκηδόνος και τμήματος του Δήμου Δέλτα, σύμφωνα με την Αναπτυξιακή Ν. Θεσσαλονίκης ΑΕ – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ (ΑΝΕΘ).

Οι προτάσεις αφορούν σε έργα συγχρηματοδοτούμενα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020.

Συνολικά υποβλήθηκαν 10 προτάσεις με συνολικό προϋπολογισμό (Δημόσια Δαπάνη) 1,95 εκ. € περίπου, ενώ το ποσό που προκηρύχθηκε ανέρχεται σε συνολικά σε 1,35 εκ. €.

Η Πρόσκληση αφορούσε σε παρεμβάσεις Δημοσίου Χαρακτήρα, όπως υποδομές μικρής κλίμακας, βελτίωση ή επέκταση τοπικών βασικών υπηρεσιών για τον αγροτικό πληθυσμό, αναπλάσεις χώρων, έργα υποστήριξης του τουρισμού, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δράσεις που συνδέονται με τον πολιτισμό, κλπ.

Από τις προτάσεις που υποβλήθηκαν ποσοστό 83,53% αφορά έργα Δήμων και 16,47% έργα λοιπών φορέων.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των φυσικών φακέλων των δικαιολογητικών των αιτήσεων στήριξης (5 εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής) θα ξεκινήσει άμεσα η συγκριτική αξιολόγηση των προτάσεων.

Δείτε τον πίνακα προτάσεων που υποβλήθηκαν, ΕΔΩ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση