ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΑΠΟ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

Ένα πρωτότυπο και διαφορετικό χριστουγεννιάτικο δέντρο ευχών, αποτελούμενο από μεταχειρισμένα ελαστικά, στόλισαν τα παιδιά των εργαζομένων του δήμου Αμαρουσίου, μαζί με πολίτες της περιοχής, στο πλαίσιο εναλλακτικών δράσεων του δήμου για την ανακύκλωση.

Μέσα από το στολισμό του δέντρου ελαστικών, το θεατρικό παιχνίδι, τα κινητικά παιχνίδια, τα εργαστήρια δημιουργικής έκφρασης για κατασκευή στολιδιών από ανακυκλώσιμα υλικά και τη δραματοποίηση παραμυθιών, τα παιδιά ήρθαν  σε επαφή με την πορεία ενός ελαστικού, ενώ παράλληλα μπήκαν στον ρόλο των αυριανών υπεύθυνων πολιτών.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην εκδήλωση ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Τέτοιες γιορτινές μέρες βρισκόμαστε κοντά στα παιδιά μας αλλά και στηρίζουμε πρωτότυπες πρωτοβουλίες που συνδυάζουν τη γιορτή και τη χαρά των παιδιών με την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Ευχή μας είναι τέτοιου είδους προσπάθειες να βρίσκουν μιμητές και να γίνονται ολοένα και περισσότερες».

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της ECOELASTIKA, Γιώργο Μαυριά, « η ECOELASTIKA, στο πλαίσιο της στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και της Περιβαλλοντικής Πολιτικής της, στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού αλλά και όλων των εμπλεκόμενων μερών,  για την ανακύκλωση των ελαστικών και τα οφέλη της.  Ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή όπου όλοι μιλάνε για κυκλική οικονομία, η οποία παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τη νέα Ευρωπαϊκή νομοθεσία,  εμείς δε μπορούμε να παραμένουμε αδιάφοροι. Η σταδιακή έλλειψη φυσικών πόρων και πρώτων υλών λόγω της υπερκατανάλωσης από τον άνθρωπο μπορεί να καλυφθεί προοδευτικά από την επαναχρησιμοποίηση, και την ανακύκλωση μέσω της εισαγωγής νέων εναλλακτικών υλικών που θα αντικαταστήσουν σε πολλές περιπτώσεις τα πρωτογενή. Τα μεταχειρισμένα ελαστικά οχημάτων αποτελούν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα εναλλακτικής πρώτης ύλης για την παραγωγή μιας μεγάλης γκάμας δευτερογενών προϊόντων όπως είναι τα ελαστικά δάπεδα ασφαλείας, πλήθος μονωτικών και αντικραδασμικών υλικών, σόλες παπουτσιών, δάπεδα αθλητικών χώρων και πολλών άλλων κατασκευαστικών υλικών».

Η ECOELASTIKA, ως ο μοναδικός εγκεκριμένος Φορέας της Πολιτείας, για τη διαχείριση των άχρηστων ελαστικών που απορρίπτονται στον ελλαδικό χώρο, στο πλαίσιο της στρατηγικής  Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης  αναπτύσσει, οργανώνει δράσεις ευαισθητοποίησης των «Τοπικών  Κοινωνιών», ξεκινώντας από την έδρα της στο Δήμο Αμαρουσίου.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση