Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΚΟΛΟΣΣΟΣ Ε.ΟΝ ΕΣΤΙΑΖΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕ

Ο ενεργειακός γίγαντας  της Γερμανίας  Ε. ΟΝ  ολοκληρώνει τον  διαχωρισμό της λειτουργίας του  στη χρήση    ορυκτών καυσίμων  αλλά  και των ανανεώσιμων  πηγών ενέργειας. Η νεοϊδρυθείσα  Uniper θα αναλάβει τα περιουσιακά στοιχεία  που σχετίζονται με τα ορυκτά καύσιμα  ενώ η E. ON θα εστιάσει  στις ανανεώσιμες  πηγές και τα  δίκτυα.

Η επιχειρηματική αυτή κίνηση ανακοινώθηκε  για  πρώτη  φορά το 2014 με την οποία προβλέπεται  η  δημιουργία  δυο εταιρειών, πιο ευέλικτων, όπως υποστηρίζουν τα ηγετικά στελέχη του ενεργειακού  γίγαντα.

«Σύντομα θα είναι νομικά ανεξάρτητες και θα γίνουν παγκοσμίως ενεργειακοί πρωταγωνιστές  ενώ  θα έχουν  περισσότερες ευκαιρίες» υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της Ε. ΟΝ.

Η διάσπαση ανακοινώθηκε πριν έναν χρόνο σε απάντηση της δραματικής αλλαγής   στον τομέα της ενέργειας.Οι μονάδες παραγωγής ορυκτών καυσίμων  έχουν επηρεαστεί άσχημα από τη στρατηγική της καθαρής ενέργειας  που αποφάσισε η γερμανική κυβέρνηση καθώς έχει δώσει  προτεραιότητα  της χρήσης  των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο δίκτυο.

Έτσι η E.ON θα καθιερωθεί  ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες «πράσινης» υποδομής στην Ευρώπη. Η εστίαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αναγνωρίζει «το αναπτυξιακό δυναμικό που δημιουργείται από το μετασχηματισμό του ενεργειακού κόσμου» , δηλώνει η εταιρεία.

Η πλήρης απόσχιση της Uniper θα λάβει χώρα πιθανόν στα τέλη του έτους. Οι μέτοχοι της  E.ON αναμένεται να την  εγκρίνουν πιθανότατα το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την ανακοίνωση παρόμοιων πλάνων από το αντίπαλο ενεργειακό κολοσσό  τη RWE  που θα  διασπαστεί  σε εταιρεία καθαρής ενέργειας και σε μια ακόμη που  θα λειτουργεί με ορυκτά καύσιμα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση