ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΝ, ΑΝ ΚΑΙ ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΟΙ ΣΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το 46% των Ισπανών θέλει να υπερασπιστεί το περιβάλλον, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι κάτι ακριβό και  δαπανηρό, ενώ περισσότεροι από τους μισούς δηλώνουν ότι είναι ανενημέρωτοι για τα περιβαλλοντικά θέματα. Τα παραπάνω διαπιστώνονται με βάση τα στοιχεία της δημοσκόπησης που διεξήγαγε στις αρχές Δεκεμβρίου το Κέντρο Κοινωνιολογικών Ερευνών.

Περίπου το 70% δήλωσε ότι κάνει διαχωρισμό των οικιακών αποβλήτων με βάση τον τύπο των αποβλήτων (οργανικά, πλαστικό, χαρτί), χρησιμοποιεί λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης στο σπίτι του. Ακόμη κάλεσε τις δημοτικές αρχές για να διαθέσει διάφορες συσκευές και ηλεκτρικές συσκευές που δεν είναι απαραίτητες.

Το 77% δήλωσε ότι χρησιμοποιεί τα ειδικά δοχεία που υπάρχουν στο δρόμο για την εναπόθεση υλικών όπως το γυαλί, χαρτί και μπαταρίες. Παράλληλα, το 58% των Ισπανών επιλέγει ενεργειακά αποδοτικές συσκευές.

Το  27,3% έλαβε υπόψη του εάν ένα αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα είναι έστω και ελάχιστα ρυπογόνο, ενώ μόνο το 17% αγοράζει βιολογικά προϊόντα.

Στην ερώτηση αν πιστεύουν ότι η ζήτηση για ενέργεια κατά τα επόμενα δέκα χρόνια μπορεί να καλυφθεί χωρίς δυσκολία το 23,7% των Ισπανών απάντησαν ναι, όμως σχεδόν οι μισοί (49,3%) πιστεύουν ότι θα υπάρξουν επιπλοκές, και το 11,7% εξέφρασαν την αμφιβολία τους .

Δύο στους τρεις συμμετέχοντες στην έρευνα απάντησαν ότι έχουν αυτοκίνητο, ενώ οι μισοί από αυτούς δήλωσαν ότι το χρησιμοποιούν σχεδόν κάθε μέρα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση