ΣΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΔΑΣΟΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ (ΦΩΤΟ)

του Νίκου Αβουκάτου

Άσχημες και απαράδεκτες εικόνες με ογκώδη απορρίμματα αντικρίζουν όσοι ανηφορίζουν στο δάσος του Υμηττού. Σε μια ακόμη περιοχή της ελληνικής επικράτειας και μάλιστα δίπλα σε μια πευκόφυτη περιοχή και πνεύμονα πρασίνου για τους κατοίκους λειτουργεί χωρίς αδειοδότηση ένας Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων χωρητικότητας έως 2 τόνων!

Λίγες ημέρες έχουν περάσει από τη δημοσίευση στο Greenagenda.gr των φωτογραφιών με την ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων και οργανικών υπολειμμάτων σε περιοχές της Ημαθίας. Ένα ακόμη φωτογραφικό υλικό με ογκώδη υλικά έρχεται αποκαλύπτει κάτω από ποιες συνθήκες στην χώρα μας γίνεται η διαχείριση των υλικών, απορριμμάτων και οργανικών υπολειμμάτων.  

Το θέμα αυτό με την συγκέντρωση  των ογκωδών  αχρήστων υλικών δημοσιοποίησε η Κίνηση Πολιτών «ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ» και ζητά από τη Δημοτική Αρχή του Βύρωνα να τοποθετηθεί επί του θέματος και άμεσα να μεριμνήσει ώστε να απομακρυνθούν οι όγκοι απορριμμάτων από τον ΣΜΑ.

«Είναι μια εικόνα η οποία σε καμία περίπτωση δεν μας αρέσει» παραδέχεται ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Βύρωνα Γιάννης Μαυρίκης.

«Κατά διαστήματα παρουσιάζεται εντονότερα το πρόβλημα της συγκέντρωσης ογκωδών απορριμμάτων. Προσπαθούμε για την ταχύτερη απομάκρυνση τους όσο το δυνατόν ταχύτερα, σε διάστημα ωρών το πολύ μιας ημέρας. Ωστόσο υπάρχουν τα προβλήματα με την απορρόφηση των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ της Φυλής εξαιτίας των οποίων καθυστερεί η διαδικασία απομάκρυνσης» τόνισε ο κ. Μαυρίκης.

«Όλοι λένε να κλείσει ο ΧΥΤΑ της Φυλής αλλά κανείς δεν λέει που θα πάνε τα σκουπίδια. Επιτέλους όλοι μας θα πρέπει να διορθώσουμε την κατάσταση αυτή  συνολικά και να μιλούμε για την της ορθή διαχείριση των απορριμμάτων» κατέληξε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής.

Με την εφαρμογή των  τοπικών σχεδίων διαχείρισης απορριμμάτων και την ουσιαστική υποστήριξη της Πολιτείας θα μπορέσουμε  ως χώρα να υιοθετήσουμε πιο ορθές πρακτικές με βάση τη διεθνή εμπειρία. Όπως έξαλλου έχετε διαβάσει το Σαββατοκύριακο στο Greenagenda.gr στη Στοκχόλμη τίποτα δεν πάει χαμένο, το χριστουγεννιάτικο δένδρο δεν πετιέται αλλά αξιοποιείται ενεργειακά για να ζεσταθούν τα σπίτια των δημοτών!

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:

2

3

4

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση