ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

«Γεωπάρκα - Ο πλούτος της Γης σε ανοικτή έκθεση» είναι το θέμα που αναπτυχθεί σε εκδήλωση που θα γίνει στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης το Σάββατο 16 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί στις εγκαταστάσεις στο Ηράκλειο.

«Γιατί η ποικιλότητα του πλανήτη Γη είναι κληρονομιά της ανθρωπότητας; Γιατί τα Γεωπάρκα θεωρούνται φυσικά μνημεία; Ποιες ελληνικές περιοχές χαρακτηρίζονται ως "Παγκόσμια Γεωπάρκα της Unesco";». Οι συμμετέχοντες θα λύσουν τις απορίες τους μιλώντας με επιστήμονες. Επίσης, μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να παίξουν, να εξερευνήσουν και να φτιάξουν κατασκευές.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00-12:00 Συζήτηση με θέμα: «Γεωπάρκα - Η ποικιλότητα του πλανήτη Γη και η αξία της» με το Δρ Χαράλαμπο Φασουλά, Υπεύθυνο τμήματος Γεωποικιλότητας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

12:00-14:00 Διαδραστική περιήγηση στα Παγκόσμια Γεωπάρκα της UNESCΟ με τη χρήση της διαδικτυακής εφαρμογής “Staridas Geography” του Σπύρου Σταρίδα, Γεωλόγου Msc (για ηλικίες άνω των 10 ετών).

12:00-14:00 Φτιάχνω το δικό μου απολίθωμα, «πετροζωγραφίζω» και κατασκευάζω θήκες για τη δική μου συλλογή με πετρώματα (για ηλικίες άνω των 4 ετών).

12:15-14:00 «Μικροί παλαιοντολόγοι και γεωλόγοι εν δράσει» (δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου - για ηλικίες από 4 έως 7 ετών).

12:15-14:00 Συμμετέχω σε αληθινή ανασκαφή απολιθωμάτων - Εξερευνώ και ανακαλύπτω πετρώματα και ορυκτά (δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου - για ηλικίες άνω των 7 ετών).

12:15-14:00 «Κατασκευάζουμε το Χάρτη Γεωποικιλότητας της Κρήτης», με την υποστήριξη του Σπύρου Σταρίδα, Γεωλόγου Msc. Κόβουμε, κολλάμε και ζωγραφίζουμε πάνω σε ένα μεγάλο χάρτη της Κρήτης τα σημαντικότερα Φυσικά Γεωλογικά Μνημεία του νησιού (δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου - για ηλικίες άνω των 7 ετών).

Γενική είσοδος 6 ευρώ

Μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης»:  Είσοδος δωρεάν

Παιδιά κάτω των 4 ετών: Είσοδος δωρεάν

ΑμεΑ: Είσοδος δωρεάν

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση