Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕ ΚΑΤΑ 36% ΘΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΣΤΟ ΜΙΣΌ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ

Με την γρήγορη μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα μπορούσαν να επιτευχθούν οι στόχοι στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Παρισιού για το Κλίμα.

Η αύξηση των ΑΠΕ στο παγκόσμιο ενεργειακό μείγμα σε ποσοστό 36% έως το 2030 θα μπορούσε να μειώσει στο μισό τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα που απαιτούνται  για τη συγκράτηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη  στους 2 βαθμούς Κελσίου, επισημαίνει ο Διεθνής Οργανισμός για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό για τις ΑΠΕ οι στόχοι θα μπορέσουν να είναι εφικτοί εφόσον οι χώρες κινηθούν άμεσα.

Στη συνέλευση των μελών του IRENA που έγινε πριν από λίγες ημέρες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και έναν μήνα μετά τη διάσκεψη του Παρισιού επιβεβαιώθηκε ότι πρέπει να γίνουν τα επόμενα βήματα για να δημιουργηθεί ένα σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση των κλιματικών στόχων Παρισιού και να δρομολογηθεί μια πορεία προς ένα βιώσιμο ενεργειακό μέλλον.

Σε μια προσπάθεια να αναλάβουν δράση οι χώρες, ο Διεθνής Οργανισμός αναφέρθηκε μέσω της έκθεσης που κυκλοφόρησε ανάμεσα στα μέλη του, σύμφωνα με την οποία, να διπλασιαστεί το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέχρι το 2030 με αύξηση του παγκόσμιου τα ΑΕΠ κατά 1,1% και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για περισσότερα από 24 εκατομμύρια άτομα στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών.

Οι παγκόσμιες επενδύσεις για την καθαρή ενέργεια προσέλκυσαν το ποσό ρεκόρ των 329 δις δολαρίων το περασμένο έτος, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Bloomberg New Energy Finance.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση