ΛΟΓΟΔΟΤΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΡΥΠΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ Η RENAULT

Η Renault ετοιμάζεται να παρουσιαστεί σήμερα το απόγευμα ενώπιον γαλλικής κυβερνητικής επιτροπής, προκειμένου να εξηγήσει για ποιο λόγο δοκιμές που διεξήχθησαν στον απόηχο του σκανδάλου της Volkswagen κατέδειξαν ότι τα οχήματά της υπερέβησαν τα όρια ρύπων.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών δεν έχουν δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα, αλλά σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον της επιτροπής τις οποίες επικαλούνται οι Financial Times, κάποια από τα οχήματα της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας εκπέμπουν πολύ περισσότερους ρύπους από το επιτρεπτό.

Η κυβέρνηση θέσπισε την εν λόγω επιτροπή τον περασμένο Οκτώβριο προκειμένου να ελέγξει τις εκπομπές ρύπων από 100 οχήματα στη Γαλλία, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της Volkswagen που αφορούσε σε 11 εκατ. ντίζελ οχήματα. Η VW έχει έρθει αντιμέτωπη με αξιώσεις ιδιοκτητών, αντιπροσώπων και επενδυτών, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι 11 αυτοκίνητα είχαν ελεγχθεί στη Γαλλία, από μια σειρά διαφορετικών εγχώριων και διεθνών αυτοκινητοβιομηχανιών. Τα αποτελέσματα δεν κατέδειξαν ότι κάποια άλλη εταιρία εκτός της VW χρησιμοποίησε παράνομο λογισμικό στις δοκιμές. Έδειξαν όμως ότι αυτοκίνητα της Renault, καθώς και κάποιων ακόμη ξένων αυτοκινητοβιομηχανιών, «ξεπέρασαν τα όρια» εκπομπών οξειδίου του αζώτου και διοξειδίου του άνθρακα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση