ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: ΑΠΟΡΡΟΙΑ ΜΙΑΣ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Η ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ

Ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη, αναφορικά με τα μέτρα αντιμετώπισης της αιθαλομίχλης, κατέθεσε σήμερα ο οικολόγος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, από τους Οικολόγους Πράσινους, Γιώργος Δημαράς.

Στην ερώτησή του, ο κ. Δημαράς ζητεί από το ΥΠΕΝ να απαντήσει τόσο για τα μέτρα που θα λάβει σε περιόδους έξαρσης του φαινομένου, όσο και για τα μέτρα που θα λάβει στην κατεύθυνση της πρόληψης και της ενεργειακής εξοικονόμησης.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, η επιδείνωση του καιρού τις πρώτες μέρες του έτους επανέφερε στην επικαιρότητα το πρόβλημα της αιθαλομίχλης που μαστίζει τις πόλεις της χώρας μας από την αρχή της κρίσης.

«Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν αναδείξει επανειλημμένα και στην Ευρωβουλή και στα Περιφερειακά Συμβούλια από το 2010 τις προτάσεις τους και έχουν καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις από το 2013 για βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα αντιμετώπισης του φαινομένου», συνεχίζει.

Όπως τονίζει ο κ. Δημαράς, «η αιθαλομίχλη των πόλεων είναι απόρροια μιας παρωχημένης ενεργειακής πολιτικής. Η κατάσταση παραμένει το ίδιο επικίνδυνη και οι ελληνικές πόλεις βρίσκονται στο έλεος μιας πιθανής επιδείνωσης του καιρού. Η ενεργειακή θωράκιση μπορεί να συμβάλει σε μιας πρώτης τάξης επανεκκίνηση της οικονομίας, που θα στηριχτεί σε εγχώρια παραγωγή και πολύ περιορισμένες εισαγωγές, τόσο από τον κατασκευαστικό τομέα όσο και από την βιομηχανία κουφωμάτων και μονώσεων».

«Αποτελεί βασικό κομμάτι της ενεργειακής πολιτικής  που αφήνει θετικό κοινωνικό και ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, εκμεταλλευόμενη τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας», προσθέτει και συμπληρώνει:

«Η υιοθέτηση της ευρωπαϊκής οδηγίας για την ενεργειακή εξοικονόμηση και οι αναφορές του υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού αρμοδίου για θέματα ΕΣΠΑ Α. Χαρίτση για κατεύθυνση των πόρων του ΕΣΠΑ σε πράσινους τομείς της Οικονομίας κινούνται σε αυτή τη λογική».

Ολόκληρη η ερώτηση ΕΔΩ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση