ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ ΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡ

Σε διάλογο καλεί τους αγρότες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Με νέα τρακτέρ ενισχύεται το μπλόκο των αγροτών στις Μικροθήβες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις το μπλόκο αριθμεί περισσότερα από 650 τρακτέρ, τα οποία  είναι παρατεταγμένα στις άκρες του αυτοκινητόδρομου Αθήνας- Θεσσαλονίκης.

Άλλα τρακτέρ είναι τοποθετημένα κάθετα πάνω στο οδόστρωμα, στο ύψος της αερογέφυρας, και έχουν αποκλείσει την εθνική οδό με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να εκτρέπονται από την αστυνομία σε παρακαμπτήριους ή μέσω Βόλου.

Στον οδικό κόμβο του Βελεστίνου, γίνεται νέα εκτροπή των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Βόλου- Λάρισας μέχρι τον κόμβο του Πλατυκάμπου, λόγω του αγροτικού μπλόκου της Νίκαιας, όπου ο αυτοκινητόδρομος είναι κλειστός από την περασμένη Πέμπτη.

Στο μεταξύ, τον αποκλεισμό του τελωνείου του Ορμενίου έχουν προγραμματόσισει και σήμερα οι αγρότες στον βόρειο Έβρο, με τα αγροτικά μηχανήματα να διακόπτουν την κυκλοφορία των οχημάτων στον κόμβο Ριζίων- Καστανέων Ορεστιάδας (γέφυρα).

Ο αποκλεισμός θα πραγματοποιηθεί από τις 11.00 το πρωί έως και τη 1.00 μετά το μεσημέρι και από τις 4.00 έως τις 6.00 το απόγευμα.

Όσον αφορά στο τελωνείο των Κήπων, οι αγρότες αποφάσισαν για σήμερα να μην υπάρξει κινητοποίηση λόγω των προγραμματισμένων δράσεων στην περιοχή για το μεταναστευτικό.

Μιλώντας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β.Αποστόλου , στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για τις κινητοποιήσεις των αγροτών επεσήμανε μεταξύ άλλων «βεβαίως υπάρχουν ζητήματα τα οποία τους δημιουργούν προβλήματα» ανέφερε ο υπουργός, ο οποίος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στο διάλογο, «έχοντας μια συμφωνία, την οποία πρέπει να την υπηρετήσουμε, να την υλοποιήσουμε. Όχι μόνο την έχει συμφωνήσει το σύνολο του πολιτικού κόσμου που είναι υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας αλλά είναι και αναγκαία για τους ίδιους τους αγρότες, 3.5 δισ. είναι ανάγκη κάθε χρόνο να εισρέουν στον αγροτικό χώρο. Διότι αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να κάνουμε μαι προσπάθεια να βγούμε μπροστά, το καταλαβαίνετε;»

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση