ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠO ΤΗΝ ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΑ «SNOWZILLA» ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Σφοδρή χιονοθύελλα με ισχυρούς ανέμους  που πνέουν με ταχύτητα 74 χλμ/ώρα έχει παραλύσει μεγάλο μέρος της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ. Συνολικά τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε διάφορες Πολιτείες εξαιτίας της χιονοθύελλας αυτής με την ονομασία Τζόνας -και την επονομασία «Snowzilla».

Το ύψος του χιονιού έφθασε τα 90 εκατοστά! Η ορατότητα μειώθηκε στα 400 μέτρα και ακόμη λιγότερο σε κάποιες περιοχές.

Το ρεκόρ χιονόπτωσης των 71,1 εκατοστών στην Ουάσιγκτον είχε καταγραφεί το 1922 και η ισχυρότερη πρόσφατη χιονόπτωση ήταν το 2010 με 45,2 εκατοστά.

Στην Ουάσιγκτον οι αρχές υποχρεώθηκαν να κλείσουν να κλείσουν τους δρόμους, γέφυρες και σήραγγες που οδηγούν στη Νέα Υόρκη.

Είναι επίσης από τις μεγαλύτερες χιονοθύελλες που έχουν πλήξει ποτέ την Ουάσιγκτον. Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα που οφείλονται στις καιρικές συνθήκες στο Αρκάνσας, τη Βόρεια Καρολίνα, το Κεντάκι, το Οχάιο, το Τενεσί και τη Βιρτζίνια. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στο Μέριλαντ και τρεις στην πόλη της Νέας Υόρκης στην προσπάθεια τους να καθαρίσουν το χιόνι. Δύο έχασαν τη ζωή τους από υποθερμία στη Βιρτζίνια. Στην ακτή του Νιού Τζέρσεϊ, μια περιοχή που είχε πληγεί σοβαρά το 2012 από την καταιγίδα Σάντι, η θύελλα προκάλεσε πλημμύρες σε πολλές παραλιακές κοινότητες.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως έκαναν και οι κυβερνήτες άλλων εννέα πολιτειών.

Επέβαλε επίσης απαγόρευση σε όλες τις μετακινήσεις στους δρόμους της περιοχής της πόλης της Νέας Υόρκης και του Λονγκ Άιλαντ, με εξαίρεση τα οχήματα των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας.

Υπολογίζεται ότι περίπου 80 εκατομμύρια άνθρωποι σε 20 πολιτείες παραμένουν όμηροι της χιονοθύελλας η οποία αναμένεται να εξασθενήσει από σήμερα.

Περισσότερες από 8.500 πτήσεις ματαιώθηκαν τα τελευταία 24ωρα.

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση