ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ ΧΥΜΟΥ ΡΟΔΙΟΥ

Η πιο σύγχρονη βιομηχανική μονάδα παραγωγής και εμφιάλωσης φυσικού χυμού ροδιού στην Ελλάδα και μία από τις καλύτερες στην Ευρώπη, με δυναμικότητα επεξεργασίας 3.000 κιλών φρέσκου ροδιού την ώρα, εγκαινιάστηκε χθες στο Κολίρι του Πύργου Ηλείας.

Το νέο εργοστάσιο αποτελεί τον παραγωγικό βραχίονα της πολυσυμμετοχικής κοινωνικής επιχείρησης ΑΛΦΕΙΟΣ – ΡΟΔΙ Α.Ε., ενός συλλογικού εγχειρήματος 207 οικογενειών καλλιεργητών και μετόχων.

Η προσπάθεια τους να συστήσουν την εταιρεία και να δημιουργήσουν την παραγωγική μονάδα ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια στην Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα με 69 ιδρυτικούς μετόχους από την Αρκαδία και την Ηλεία.

Εφαρμόζοντας την ολοκληρωμένη διαχείριση και εκμετάλλευση του ροδιού και των παραγώγων του, σήμερα η ΑΛΦΕΙΟΣ – ΡΟΔΙ Α.Ε., διαθέτει πάνω από 200 ροδώνες, με περισσότερα από 2.000 στρέμματα καλλιέργειας ροδιάς, της εξαιρετικής, πλούσιας σε αντιοξειδωτικά, ποικιλίας wonderful.

Με αυστηρές διαδικασίες πιστοποίησης, στα κτήματα των καλλιεργητών-μετόχων της επιχείρησης υλοποιείται η ολιστική γεωργία και ήδη το νωπό προϊόν της εταιρείας διατίθεται επώνυμα στην ελληνική και την ευρωπαϊκή αγορά.

Παράλληλα έχει ήδη ξεκινήσει δοκιμαστικά και μέσα στις επόμενες ημέρες και επίσημα η πώληση στην ελληνική αγορά και μετά και στις ξένες του 100% φυσικού χυμού ροδιού (χωρίς συντηρητικά, γλυκαντικά και αρωματικές ουσίες) σε γυάλινη φιάλη των 250 ml.

Ο χυμός θα τοποθετηθεί σε πρώτη φάση στις αγορές της Θεσσαλονίκης, Πελοποννήσου και Αθήνας.

Οι θέσεις εργασίας στην ΑΛΦΕΙΟΣ – ΡΟΔΙ Α.Ε. φτάνουν τις 50, ενώ την ίδια στιγμή από τη δραστηριότητα της εταιρείας ενισχύεται και ο τζίρος δορυφορικών επιχειρήσεων, ενώ ταυτόχρονα είναι βιώσιμη και κερδοφόρα η καλλιέργεια των ροδώνων των μετόχων και όχι μόνο.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως η γραμμή παραγωγής του εργοστασίου κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου με τη συνεργασία Τούρκων και Ελλήνων τεχνικών επιστημόνων, στην Κωνσταντινούπολη και την Ξάνθη.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση