Η ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΤΑΙΩΣΕ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ AGROTICA (ΦΩΤΟ+VID)

Δεν πραγματοποιήθηκαν απόψε τα εγκαίνια της 26ης Agrotica στη Θεσσαλονίκη, με τη διοργανώτρια ΔΕΘ - HELEXPO να προβαίνει στη ματαίωσή τους λόγω του ασφυκτικού αποκλεισμού του κέντρου της πόλης από χιλιάδες (οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περισσότερους από 5.000) αγρότες και τα τρακτέρ τους, οι οποίοι διαδήλωσαν ενάντια στο Ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση.

Η κατάσταση έξω από τον χώρο της έκθεσης μύριζε μπαρούτι από νωρίς, με τους διοργανωτές να φοβούνται για μεγάλης κλίμακας επεισόδια, τη στιγμή που θα κατέφθανε στην εκδήλωση ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου, που αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους αγρότες, οι οποίοι πολιόρκησαν για πολλές ώρες το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Αποστόλου έφτασε στη Θεσσαλονίκη, όντας έτοιμος να παραστεί στις αποψινές εκδηλώσεις, ωστόσο οι εμπλεκόμενοι φορείς έκριναν, τελικώς, πώς ήταν προτιμότερο να ακυρωθούν τα εγκαίνια για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έξω από το Βελλίδειο έγινε και χρήση χημικών από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν εκεί, προκειμένου να απωθηθούν οι συγκεντρωμένοι αγρότες, έπειτα από μικροένταση που σημειώθηκε στον περιβάλλοντα χώρο, ενώ κάηκε και ένα δέντρο.

agrotica

Σημειώνεται ότι τα εγκαίνια της έκθεσης είχαν προγραμματιστεί για τις 19.00.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση της ΔΕΘ-HELEXPO:

«Η ΔΕΘ-HELEXPO, θέλοντας να διασφαλίσει το γεγονός ότι η AGROTICA είναι μια γιορτή του πρωτογενούς τομέα, μια συνάντηση του αγροτικού κόσμου και μια κορυφαία εκδήλωση για την πόλη της Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας υπόψη τις κινητοποιήσεις των αγροτών και σεβόμενη την επιλογή τους να διαμαρτυρηθούν για τα αιτήματα τους την πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης, αποφάσισε, προκειμένου να μην υπάρξουν εντάσεις και να διατηρηθεί το επιχειρηματικό αλλά και γιορτινό κλίμα της μεγαλύτερης των τελευταίων ετών AGROTICA, να ματαιώσει την τελετή των εγκαινίων που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 19:00 στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης.

Η Διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου που ήρθε στην πόλη μας για να εγκαινιάσει την έκθεση, καθώς επίσης και να ζητήσει συγνώμη από τους προσκεκλημένους για την αναστάτωση.

Προσκαλούμε τον αγροτικό κόσμο να συμμετέχει στην μεγάλη γιορτή του πρωτογενούς τομέα στην 26η AGROTICA η οποία θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι και την Κυριακή 31/01/2016».

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση