ΕΞΑΩΡΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Στα μπλόκο επέστρεψαν σήμερα οι αγρότες μετά το δυναμικό «παρών» που έδωσαν χθες, στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα εγκαίνια της Agrotica, τα οποία τελικά ματαιώθηκαν.

Οι αγρότες στα μπλόκα που έχουν στηθεί ανά την Ελλάδα προχωρούν σήμερα κανονικά στους αποκλεισμούς δρόμων. Από τις 12.00 έως τις 14.00 και από τις 18.00 έως τις 21.00, ενώ θα γίνουν γενικές συνελεύσεις των μπλόκων, με πρόθεση την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Στο τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, από την Τρίτη 26 Ιανουαρίου οι αγρότες προχωρούν σε πολύωρους αποκλεισμούς, άνω των έξι ωρών, που συνήθως ξεκινούν στις 13.00 το μεσημέρι. Επίσης δεν επιτρέπουν την είσοδο στις νταλίκες, ενώ από νωρίς το απόγευμα περνούν κανονικά επί ελληνικού εδάφους Ι.Χ. οχήματα, στα οποία επιβαίνουν και παιδιά. Κλειστά επ΄ αόριστον είναι και τα Κερδύλλια με τους αγρότες να κλείνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας την παρακαμπτήριο.

Ο δρόμος στα Τέμπη πρόκειται να κλείσει από τις 12:00 ως τις 18:00, με τους αγρότες να καλούν σε πανελλαδική παναγροτική συνάντηση στα Τέμπη το Σάββατο για να συντονίσουν εκ νέου τις ενέργειές τους.

Εξάλλου, σήμερα, στις 19:00, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας διοργανώνουν αγροτικό συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, όπου, συμβολικά, θα κάνουν την εμφάνιση τους και τρακτέρ.

Οι αγρότες καλούν εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, νέους και γυναίκες, να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους και τη στήριξή τους στα αιτήματά τους.

Επίσης, όπως αναφέρουν, επόμενος μεγάλος σταθμός στην αγωνιστική πορεία που έχουν χαράξει είναι η πανελλαδική-πανεργατική απεργία την Πέμπτη, 4 Φλεβάρη, οπότε και πρέπει να «νεκρώσουν» τα πάντα, δρόμοι, τελωνεία και λιμάνια να κλείσουν, «για να αναγκαστεί η κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο-έκτρωμα για το ασφαλιστικό, να καταργηθούν η φορολογία από το πρώτο ευρώ και τα τεκμήρια διαβίωσης».

Στο Κάστρο Βοιωτίας οι αγρότες θα κλείσουν τον δρόμο 11 το πρωί με 2 μετά το μεσημέρι και 7 το απόγευμα με 9 το βράδυ.

Κλειστή παραμένει από αγρότες η νέα Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος του Ισθμού.

Κινητοποιήσεις με αποκλεισμούς και στα Χανιά

Την ίδια ώρα, στους δρόμους για τρίτη ημέρα παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι στα Χανιά.

Στο μπλόκο των Χανίων, στην εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνης, στα «Μεγάλα Χωράφια», η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος ανακοίνωσαν πως, σήμερα Παρασκευή, το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31, ο δρόμος θα κλείνει για μικρό χρονικό διάστημα από τις 12 το μεσημέρι και στις 5 το απόγευμα.

Παράλληλα, με ανακοίνωσή τους, καλούν πολίτες και φορείς «να συστρατευθούν στον αγώνα τους»

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών εκφράζουν με ανακοινώσεις τους οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού στα Χανιά, σωματεία και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση