ΠΑΝΩ ΑΠΟ 25.000 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ 26ΗΣ AGROTICA

Μαζική ήταν η προσέλευση του αγροτικού κόσμου την χθεσινή πρώτη ημέρα της 26ης Agrotica, γεγονός που απέδειξε τη βαρύτητα της διοργάνωσης για τον κλάδο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΘ-Helexpo, παρά τη δυσκολία πρόσβασης στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, εν μέσω των αγροτικών κινητοποιήσεων, και τη ματαίωση των εγκαινίων της έκθεσης, που κρίθηκε απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία της, οι επισκέπτες έσπευσαν στους χώρους της Agrotica.

Συγκεκριμένα, περισσότερα από 25.000 άτομα πέρασαν χθες τις πύλες του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου, γεμίζοντας ασφυκτικά τα περίπτερα.

Η έκθεση έχει ήδη ξεκινήσει σήμερα τη λειτουργία της και θα είναι ανοιχτή για τους επισκέπτες έως τις 19:00. Αύριο Σάββατο το ωράριο λειτουργίας είναι 10:00-20:00 και την Κυριακή, οπότε και ολοκληρώνεται, 10:00-19:00.

Το Σαββατοκύριακο, 30 και 31 Ιανουαρίου, τον παλμό στην διοργάνωση θα δώσει το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Agrotica, με θέμα «Νέες τεχνολογίες και προοπτικές στην καλλιέργεια των οπωροκηπευτικών». Το συνέδριο, που αποτελεί συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και του τμήματος Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ., θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο «Ν. Γερμανός» (η είσοδος θα είναι ελεύθερη).

Πολλές ακόμη εκδηλώσεις με επίκαιρα θέματα όπως για τη μελισσοκομία, τη βιώσιμη εφοδιαστική αλυσίδα, τα λιπάσματα και την Κοινή Αγροτική Πολιτική θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Η 26η Agrotica, με περισσότερους από 1.500 εκθέτες –εκ των οποίων οι 882 από 41 ξένες χώρες- και 34.000 τ.μ. εκθεσιακού χώρου, είναι η μεγαλύτερη αγροτική έκθεση της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και μία από τις πέντε μεγαλύτερες της Ευρώπης.

Όλες τις ημέρες της έκθεσης θα υπάρχει δωρεάν πάρκινγκ στις εγκαταστάσεις του ΟΛΘ, ενώ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και εντός του ΑΠΘ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση