Κοσμοπλημμύρα στην Agrotica (φωτο+vids)

Άνευ προηγουμένου μπορεί να χαρακτηριστεί η προσέλευση του αγροτικού κόσμου σήμερα Σάββατο στην 26η Agrotica, τρίτη ημέρα διεξαγωγής της έκθεσης, αποδεικνύοντας, έτσι, τη βαρύτητα της διοργάνωσης για τον κλάδο, τη στιγμή, μάλιστα, που ανά τη χώρα χιλιάδες αγρότες προβαίνουν σε μαζικές κινητοποιήσεις, παραμένοντας στους δρόμους.

agro6

Η μεγάλη προσέλευση (μόνο την πρώτη ημέρα οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 25.000) αποδεικνύει και φέτος το τεράστιο ενδιαφέρον για την αγροτική οικονομία και τον πρωτογενή τομέα, ως βασικό πυλώνα για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

agro5

Σήμερα το ωράριο λειτουργίας είναι 10:00-20:00 και την Κυριακή, οπότε και ολοκληρώνεται, 10:00-19:00.

Τον παλμό στη διοργάνωση δίνει το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Agrotica, με θέμα «Νέες τεχνολογίες και προοπτικές στην καλλιέργεια των οπωροκηπευτικών». Το συνέδριο, που αποτελεί συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και του τμήματος Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ., θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο «Ν. Γερμανός» (η είσοδος θα είναι ελεύθερη).

Πολλές ακόμη εκδηλώσεις με επίκαιρα θέματα όπως για τη μελισσοκομία, τη βιώσιμη εφοδιαστική αλυσίδα, τα λιπάσματα και την Κοινή Αγροτική Πολιτική θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Η 26η Agrotica, με περισσότερους από 1.500 εκθέτες –εκ των οποίων οι 882 από 41 ξένες χώρες- και 34.000 τ.μ. εκθεσιακού χώρου, είναι η μεγαλύτερη αγροτική έκθεση της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και μία από τις πέντε μεγαλύτερες της Ευρώπης.

Όλες τις ημέρες της έκθεσης θα υπάρχει δωρεάν πάρκινγκ στις εγκαταστάσεις του ΟΛΘ, ενώ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και εντός του ΑΠΘ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση