Συμβολαιακή τραπεζική από την Πειραιώς και σε γεωργικά εφόδια και τουρισμό

Την επέκταση του προγράμματος συμβολαιακής τραπεζικής στο πεδίο της εμπορίας γεωργικών εφοδίων, αλλά και στον ξενοδοχειακό κλάδο, έχει δρομολογήσει η τράπεζα Πειραιώς, η οποία ήδη έκλεισε τρία χρόνια εφαρμογής του προγράμματος συμβολαιακής γεωργίας και κτηνοτροφίας.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την επέτειο των τριών χρόνων από την έναρξη της συμβολαιακής γεωργίας, η Πειραιώς ανακοίνωσε δύο νέες πρωτοβουλίες, με στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων και τη διασύνδεση των συμβολαιακών δραστηριοτήτων με τα δίκτυα λιανικής διακίνησης.

Ειδικότερα, η τράπεζα υποστηρίζει χρηματοδοτικά με κεφάλαια κίνησης φορείς λιανικής εμπορίας γεωργικών εφοδίων, κάτι που δίνει στους τελευταίους τη δυνατότητα καλύτερης πρόσβασης στους προμηθευτές τους και προνομιακής τιμολόγησης λόγω της δυνατότητας που αποκτούν να πληρώνουν τοις μετρητοίς.

Έτσι, μειώνονται οι τιμές των γεωργικών εφοδίων, τα αγροτικά προϊόντα γίνονται πιο ανταγωνιστικά και στηρίζεται και το εισόδημα των παραγωγών.

Στο πλαίσιο αυτό, από τις αρχές του έτους, η Πειραιώς έχει ξεκινήσει συνεργασία με την γνωστή βιομηχανία Bayer.

Στον τομέα του τουρισμού, η τράπεζα υποστηρίζει κρίσιμες συνέργειες για τη διάθεση ποιοτικών ελληνικών προϊόντων διατροφής στα ξενοδοχεία της χώρας. Μέσω του προγράμματος χρηματοδοτεί ξενοδοχειακές μονάδες για να προμηθευτούν επώνυμα πιστοποιημένα προϊόντα από επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς ενταγμένους στο πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας και κτηνοτροφίας.

Η πρώτη ανάλογη συνεργασία της Πειραιώς στο συγκεκριμένο πεδίο έχει συναφθεί ανάμεσα στην TerraCreta, μία από τις πλέον σύγχρονες καθετοποιημένες μονάδες τυποποίησης ελαιολάδου, με τα ξενοδοχεία του ομίλου «Ledra Hotels and Villas» (Domes of Elounda,Elounda Blue Hotel και Pleiades Luxurius Villas).

Όσον αφορά στο πρόγραμμα της συμβολαιακής γεωργίας-κτηνοτροφίας, χρήση του κάνουν 170 επιχειρήσεις με 14.000 εργαζομένους, 17.000 παραγωγοί, συμμετέχουν πάνω από 50 προϊόντα, έχουν δοθεί χρηματοδοτήσεις 680 εκατ. ευρώ και υποστηρίζονται εξαγωγές 1,35 δισ. ευρώ το χρόνο.

Σύντομα η Πειραιώς θα φθάσει τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις στις 200 και ο στόχος είναι να προσεγγιστούν οι 300, ενώ την ίδια στιγμή «καλλιεργούνται» συνεργασίες και με άλλα ξενοδοχεία στο πρότυπο της συμφωνίας με τα ξενοδοχεία του ομίλου «Ledra Hotels and Villas».

Σε σύντομο χαιρετισμό του στην έναρξη της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος κ. Α. Σαββάκης, τόνισε πως ο αγροτοδιατροφικός τομέας με την υιοθέτηση της συμβολαιακής τραπεζικής μπορεί να υποστηριχθεί σε όλο το Βορειοελλαδικό τόξο και να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης.

Ο κ. Νίκος Χριστοδουλάκης, σύμβουλος διοίκησης της τράπεζας Πειραιώς, επισήμανε πως οι επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα έχουν ανάγκη από εκσυγχρονισμό τεχνολογίας, ρευστότητα, οργανωμένη παραγωγή και οριζόντιες υπηρεσίες.

Τέλος, ο κ. Χριστόδουλος Αντωνιάδης, σύμβουλος διοίκησης της Πειραιώς, δήλωσε ότι πάνω από το 20% των ετήσιων εξαγωγών ελληνικών αγροτικών προϊόντων αφορούν προϊόντα που παράγονται μέσα από τα προγράμματα της συμβολαιακής τραπεζικής.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση