ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Σε περισσότερα από χίλια χιλιόμετρα οδοστρώματος θα τοποθετηθούν λεπτά φωτοβολταικά πάνελ μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια στη Γαλλία. Σκοπός αυτού του προγράμματος είναι η παροχή ενέργειας σε χιλιάδες νοικοκυριά.

Σύμφωνα με την Σεγκολέν Ρουαγιάλ, υπουργό Οικολογίας και Ενέργειας της χώρας σε περίπτωση επιτυχίας του καινοτόμου αυτού προγράμματος θα παρέχεται ηλεκτρική ενέργεια σε πέντε εκατομμύρια ανθρώπους, ή περίπου το 8% του γαλλικού πληθυσμού.

Ο Οργανισμός Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Ενέργειας της Γαλλίας ανέφερε ότι η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε τέσσερα μέτρα δρόμου είναι αρκετή για να καλύπτει τις ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας ενός νοικοκυριού, εκτός από την θέρμανση, και ένα χιλιόμετρο μπορεί να καλύπτει 5.000 κατοίκους.

Η διαδικασία περιλαμβάνει τη συγκόλληση λωρίδων πάχους επτά χιλιοστών στην επιφάνεια του οδοστρώματος. Τα φωτοβολταϊκά κύτταρα θα συλλέγουν την ηλιακή ενέργεια χρησιμοποιώντας μια λεπτή μεμβράνη πολυκρυσταλλικού πυριτίου, αλλά είναι ανθεκτικά στο πέρασμα βαρέων φορτηγών και άλλων οχημάτων, προσφέροντας παράλληλα επαρκή πρόσφυση για την αποφυγή πλαγιολίσθησης.

Η κ.Ρουαγιάλ έχει προτείνει να καλυφθεί το κόστος για τις βελτιώσεις στις υποδομές των μεταφορών της Γαλλίας από την αύξηση των φόρων της βενζίνης, κάτι το οποίο χαρακτήρισε «φυσικό» δεδομένης της πτώσης του κόστους του πετρελαίου. Με αυτό τον τρόπο η υπουργός εκτιμά ότι θα μπορούσε να εξοικονομήσει μεταξύ 200 και 300 εκατομμυρίων ευρώ προς τη χρηματοδότηση των βελτιώσεων.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση