ΥΠΕΝ: Για τις πλημμύρες και την κατάσταση στο Πάρκο Τρίτση φταίει η γραφειοκρατία

Οι ανοιχτές πληγές που ταλαιπωρούν χρόνια τώρα τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας οφείλονται στη γραφειοκρατία. Αυτό τονίστηκε στην ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή υπουργών, των επικεφαλής της Περιφέρειας Αττικής και των Δήμων.

Τα δυο βασικά προβλήματα που κυριάρχησαν στη συζήτηση, έχοντας επείγοντα χαρακτήρα, ήταν τα εξής:

- η προώθηση αντιπλημμυρικών έργων, καθώς οι επιπτώσεις από τις τελευταίες πλημμύρες ήταν τραγικές, με απώλεια ανθρώπινων ζωών, αλλά  και  εκτεταμένες ζημιές

- το Πάρκο Τρίτση, του οποίου η λειτουργία και η διαχείριση έχουν φτάσει σε οριακό σημείο, με αποτέλεσμα να απαιτείται άμεση λύση

«Ως το μεγαλύτερο εμπόδιο, που δεν επιτρέπει να προχωρήσουν εγκαίρως και αποτελεσματικά έργα  και παρεμβάσεις, αναδείχθηκε μέσα από την συζήτηση, η  γραφειοκρατία, η οποία καθυστερεί υπέρμετρα την  ανάθεση και δημοπράτηση έργων, την εκπόνηση μελετών και ό,τι άλλο απαιτείται προκειμένου να υλοποιηθούν τα έργα. Η πολυνομία, ζητήματα αρμοδιοτήτων, η αναγκαστική εμπλοκή διαφορετικών υπηρεσιών, είναι μερικά ακόμη προβλήματα στα οποία δόθηκε  έμφαση κατά τη διάρκεια της σύσκεψης» επισημαίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος  και Ενέργειας.

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει με τη δημιουργία μόνιμης Επιτροπής Συντονισμού των συναρμόδιων υπουργείων και υπηρεσιών, της Περιφέρειας και των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής στην προώθηση σημαντικών έργων στη Δυτική Αθήνα.

«Η Επιτροπή καλείται να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες συντονισμού, να προωθήσει έργα, να βοηθήσει στην  υπέρβαση εμποδίων και να φέρει, τελικά, πιο κοντά χρονικά την πραγματοποίηση σημαντικών έργων που θα  αλλάξουν προς το καλύτερο τη ζωή των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας, βάζοντας τέλος στην «κακοδαιμονία» πολλών ετών» υπογραμμίζει το ΥΠΕΝ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: Ο Υπουργός  Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Πάνος Κουρουμπλής. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης. Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης. Ο Υφυπουργός  Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας. Επίσης, η ΓΓ του  Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας , Χριστίνα Μπαριτάκη,   η ΓΓ Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ειρήνη Κλαμπατσέα, ο  Ειδικός Γραμματέας Υδάτων  Ιάκωβος Γκανούλης, και υπηρεσιακά στελέχη.

Από την Περιφέρεια Αττικής συμμετείχαν η Περιφερειάρχης  Ρένα Δούρου  και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών,  Σπύρος Τζόκας.

Επίσης, οι δήμαρχοι Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης, Αγίων Αναργύρων – Καματερού Νίκος Σαράντης, Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας, Ιλίου Νίκος Ζενέτος, Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, Φυλής Χρήστος Παππούς και Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση